Новият сериал на БНТ „Войната на буквите“ може и да търпи страшни критики, но пък младият Даниел Върбанов, който влезе в ролята на Баян, вече се радва на хиляди фенки.

 

Героят му е малкият син на Цар Симеон Велики, който се влюбва във внучката на византийския император, но за любовта му няма бъдеще.

Само в рамките на два епизода, актьорът успя да се превърне в новия секссимвол на страната.

Оказва се, че е министерски син, който си има приятелка.

 

Баян от „Войната на буквите“ се оказа министерски син

22-годишният Даниел споделя, че родителите му нямат нищо общо с киното и театъра, макар да са много артистични. Разкрива, че има двама по-малки братя. Въпреки това обаче старателно крие имената на майка си и баща си, които са добре известни на широката общественост.

 

Става въпрос за земеделският министър от правителството на Иван Костов – Венцислав Върбанов и съпругата му Камелия, която навремето се е изявявала като манекенка, на която младият актьор прилича изцяло.

 

Предполага се, че родителите му подсъзнателно са го подтиквали да избере изкуството за своя професия. В същото време обаче са се погрижили и да му дадат добро образование.

Даниел е учил в престижния Италиански лицей в София, където елитът масово записваше децата си допреди няколко години. Средното си образование пък завършва на Острова. След като бива скъсан на един от изпитите там, се връща обратно в България и кандидатства в софийския НАТФИЗ. Бива приет в класа на проф. Атанас Атанасов. Към днешна дата е в четвъртокурсник в академията.

 

Баян от „Войната на буквите“ се оказа министерски син - Снимка 2

Според мълвата гадже му е негова колежка от класа в НАТФИЗ – пловдивчанката Мина Каукова, която преди няколко месеца блесна в комедията на bTV „Мен не ме мислете“. Там тя влезе в ролята на Дора – сестрата на главната героиня Яна.

И двамата с Даниел обаче избягват да споделят личния си живот и досега не са обявили официално дали имат връзка или това са само слухове и отношенията им са чисто приятелски.

 

В случай, че Мина наистина му е гадже, несъмнено ще си навлече огромна омраза от страна на неговите фенки. Всеизвестен е фактът, че всяка неделя той събира пред екраните хиляди дами, плакнещи очи със сцените му в сериала и вероятно мечтаят да са на мястото на партньорката му Клементина Фърцова, която изпълнява ролята на императорската внучка Мария – любимата на Баян.  

 

Информацията гласи, че Върбанов е преминал през изключително тежък кастинг за ролята си на Баян, за която са се явили над 130 души.

Същевременно трябва да отбележим, че се радва и на престижната стипендия „Ламбо“, присъждана на млади актьори. Спечелил я е, без да кандидатства за нея. Комисията тайно гледала представления на НАТФИЗ и избрала именно него.

Източник: Уикенд