Бареков разтърси всички с поста си!

Бившият евродепутат Николай Бареков разтърси мрежата с поста си за Цветан Цветанов. И разкритието, че въпросният се връща в играта като скрит купувач на ЧЕЗ. Предаваме думите му без редакторска намеса: [caption id="attachment_595067" align="aligncenter" width="300"]Цветанов Цветанов ли ще купува ЧЕЗ?![/caption]

"Публикации от няколко дни сочат, че низвергнатият от Борисов Цветан Цветанов се завръща в играта на бяло магаре като скрит в сянка купувач на ЧЕЗ. Оставяме настрана бъдещите проблеми лично за Борисов.

Ако Цветанов реши да реализира амбициите си за политически реваншизъм, електроразпрделителният монополист му е идеален трамплин. Досега Цветанов имаше 1 милион служители/крепостни от администрацията по общини, държавни ведомства и местни феодали. Те гласуваха чинно и под строй за “неговата партия”. (Партията е на Цветанов, казваше шефа му доскоро). Сега Цв. Цв. ще си има 2,2 милиона заложници/пленици/крепостни по неволя - абонати на ЧЕЗ, в тч жителите на столицата и държавните институции до една, МВР, министерство на отбраната и т.н.

Не ми се мисли, ако реши в пъкления си мозък да повтаря сценария от 2013 с високите зимни сметки на тока или сценария от 80-те години на миналия век с режима на тока 2:2 или 3:1!

Според мен тези сценарии вече са в ход още със замисъла да се харчи близо милиард за подобна сделка. И все пак: Откъде са парите? Това за чуждите банки звучи като зле прикрито пране на пари. Класическо при това. Връзките на Цветанов с купувачите от Еврохолд са ясни като бял ден. Покрай убийството на търновския бизнесмен Петър Христов лъснаха всички бизнес схеми на Цветанов от неговия бастион под Царевец. Убеден съм, че през офшорки и банкови сметки в чужбина Цветанов е натрупал достатъчно финансови ресурси и кеш. За него работеха половината кметове на ГЕРБ и всички местни феодали от типа на Живко Суджука от Добрич... Не за един ЧЕЗ, ами и за едно ново #КТБ има натрупан ресурс зад Цветан Цветанов. Подкрепата за него от медиите на Прокопиев и другите олигарси покрай кръга Капитал и КТБ даже не е съмнителна. Там всичко е в кеш и струва пари. А и повечето подсъдими и запорирани имат само една цел - да клатят държавата до окончателен разпад, накъдето се е засилила. Капанът за Борисов е на път да щракне и да си чуе условията на бъдещия рекет. А ние сме над 2 милиона мишлета, които ще плащат цената с високи сметки необосновано за ток и дори с режим на тока. То и сега на места системата на ЧЕЗ спира “планово” тока след полунощ и унищожава електроуредите ни. Остава преди ДКЕВР и КЗК обаче да чуем прокуратурата. Тя, прокуратурата, може да вдигне преждевременно завесата на пошлия спектакъл и да покаже зловещите актьори без маска и без грим. Тя има ли интерес към скритите офшорки на Цветанов?

Интересува ли се от пране на пари и търговия с влияние в колосални размери? Прокуратурата смята ли, че националната сигурност е застрашена, когато с мръсни пари политик си купува енергиен монополист. С цел да преследва политически и мафиотски схеми за рекет над парламента, правителството и овладяването на държавата?