С наближаването на пика на летния сезон, разбираемо, банските костюми, са най-търсения аксесоар. Предвид факта, че лятото подрани, магазините се надпреварват в предлагането на всевъзможни модели и цветове, така че да хванат окото на всеки потенциален клиент.

Цените им варират от 40 до 300 лева, а цифрата зависи от кройката, материята и най-вече марката.

 

Дамите могат да избират от най-семплите и изрязани едноцветни модели до такива с различни щампи, мотиви, брокат, камъчета и дантела. Продавачите в мола разкриват, че този сезон на мода са банските на екзотични цветя и преливащи тонове.

Румънските, холандските и унгарските марки изместват лидера на пазара от години – „Триумф“ и правят истински бум на луксозни плажни екипи.

Така например румънската марка „Jolidon“ предлага невероятни луксозни модели от бързосъхнеща еластична материя в ефектни тонове. Банските им – цели или от две части, като прашки почти не се предлагат, са с перфектна кройка.

Двете части на плажните тоалети струват над 100 лева, което не е толкова много при добро качество.

 

Големият хит на пазара са банските със слънцезащитен фактор 30 или 50 – екстра, на която претенциозните дами държат особено много. Продавачките уверяват, че в този вариант идеално се предпазва кожата от изгаряне заради специално вещество вътре в плата – своеобразен щит срещу слънцето.

 

За поредна година чудесни варианти предлага и унгарската марка „Магистрал”. Дизайнерите са се погрижили за разнообразие и всякакви приятни ефекти. Ако искате да се появите на плажа в такъв бански обаче, пригответе между 250 и 300 лева. От тези модели може да се снабдите с много ефектен екип за плажа – с камъчета „Сваровски", ефекти с ламе и блясък, вградена дантела. Най-атрактивни са моделите в различн| нюанси на синьо, червено, черно и виолетово.

 

Естествено, бански. може да си купите и за много по-малко пари. По-скромни се намират за по 30-40 лева в малки магазинчета, сергии и на щандовете на „Джъмбо”. Удобството е, че може да си купите само горна или долна част, като се дава възможност да си направите различни комбинации. Така може да направите ефектен ансамбъл от различен цвят на двете части. За жалост, евтините бански не блестят с особено добра кройка и от качеството има какво да се желае.

 

Както обаче се очаква, около департаментите с бански, къси панталонки и шапки са най-много купувачи. Тийнейджърките предпочитат да си купят 2-3 различни модела и.

цветове и да си ги сменят, вместо да купят един за повече пари, споделят продавачки в мола. Младите дами предпочитат те да си изберат комбинации по свой вкус на добра цена.

 

Препатили клиенти обаче са на мнение, че евтините модели крият своите рискове, защото понякога лошото трико може да създаде дискомфорт за кожата и дори да предизвика алергии. Съветът на експертите е внимателно да се четат етикетът на плажните дрешки.

Източник: Уикенд