Бареков разтълкува визитата на Медведев у нас - за "простосмъртните"!

Евродепутатът Николай Бареков счете за необходимо да разясни на обикновените българи новините и последиците от посещението на руския премиер Медведев в България. Предаваме думите му без редакторска намеса: [caption id="attachment_583868" align="aligncenter" width="300"]Медведев Бареков за визитата на руския премиер Медведев[/caption]

"Да обобщя новините от визитата на Медведев. Новината е, че газов хъб Балкан няма да има, защото няма смисъл за Русия, а без руска газ такъв хъб е един гол блян на премиера Борисов.

Руската оценка съвпада с тази на ЕК за неговата рентабилност. Няма никаква логика Турски поток да заобикаля през Варна, за да доставя газ до Сърбия, Унгария, Италия и т.н. (Тръгне ли газ през Турция, руснаците ще спрат кранчето през Украйна и Румъния) ЕК също не е одобрила и един цент финансиране на проекта. Медведев го знае, защото не чете и не гледа българските баджак медии. Не слуша и Теменужка.

България остава на сухо за газ, но няма да дойде и ядрено гориво без пари. Русия не проявява никакъв интерес към строеж на АЕЦ в Белене без държавни гаранции от наша страна. С гаранции струва 20 милиарда. Забравете! Това е втората новина.

Третата новина са подигравките на госта към любезния домакин. За руснаците осемте Ф-16, които САЩ ще продава на натовска България по нататък, са все едно мухата да си купи ракети за война срещу слона. Знаете вица за слона и мухата, нали? Без да му е работа домакинът повдигна въпроса за еврото, а гостът му препоръча българския лев да се върже с китайския юан. А защо не и с монголската тугрица или виетнамския донг...? Нали и те са валути на икономики в растеж. Само Борисов ли не знае, че руснаците продават газ само в твърда валута - евро, долар.... На тях им е все тая кой на каква валута се е вързал, след като накрая си плаща сметката само в долари или в евро. Москва и на рубли не вярва, не само на крокодилски сълзи и галене по бицепсите.

И накрая “Спасиба гАляма”! Или беше Болшая такава? По някои екзотични островни държави местните често казват Вери, вери тенк ю, когато изразяват благодарност. Други пък пожелават Гута Морнинг!

Дори аборигените говорят английския много по-добре от руския, който нашият премиер е изучавал задължително в училище по негово време. А и Данчето Фандъкова не беше ли учителка по руски? Това по повод тъпите протестъри и баджаците, които преследват чуждите езици на политици като мен. “Галяма спасиба” протестърчетата соросоиди имат и от ГЕРБ, че ги върнаха с платени митинги 2014 на власт и този фарс продължава и до днес. Вчера буфосинхронадата на ГЕРБ, ПатрЕотите и техния премиер се блъсна челно в руската мечка. Но това не беше отразено от баджак проститутките на властта", заяви Николай Бареков.