Двама българи успели да пробият системата за сигурност не къде да е, а в летището в Мюнхен. Те успели да се качат на самолет без да имат билет и да са минали през предвидената процедура, като към момента не е ясно дали действията им са умишлени или неволни.

За случаят информира известен български музикант, който сподели историята във Фейсбук. Той дори е превеждал на между властите и нашенците, тъй като е бил близо до тях.

Той разказва, че 2-ма българи – мъж и жена са свалени от самолета на Луфтханза, след проверка на броя пътуващи в самолета и регистрираните официално такива. Наблюдателна стюардеса сигнализирала за разминаването и след по-задълбочена проверка са установени гратисчиите.

Българите успели да се сдобият дори с бордна карта, която им е дадена на гишето, където показали личните си карти и поради подобни имена на други пътници, служителите се подвели. Още по-любопитното е, че те успяват да минат и през паспортния контрол, където не забелязали огромното разминаване и вследствие на това българите успяват да се качват в самолета, където разбира се местата им били „дублирани“.

Пилотът на самолета е в шок, той споделил, че за 26 годишната си кариера не е виждал такъв случай. В момента тече разследване.

Източник: lupa.bg

Българи пробиха система за сигурност на летището, качиха се без билет