След скато спечели едно от знаковите дела срещу него, обвинения в сексуални посегателства актьор Кевин Спейси, се натиска да се върне отново във филмовия бранш, но това не му се удава лесно. Лауреатът на „Оскар“ е заснел собствен филм в ролята и на продуцент със заглавието „Питър, пет, осем“. Именно за тази продукция ръка му подава приказно богат арабски шейх, известен с обратните си наклонности.

Разполагащият с милиарди арабин бил саудитски принц, близък до кралската фамилия. Поради хомосексуалните си предпочитания той живее в либерална Швейцария, а не в родината си, където еднополовата любов е престъпление както в гражданския кодекс, така и в религиозен аспект. В алпийската страна милиардерът управлява инвестиционен фонд.

Арабски шейх с обратни наклонности спасява кариерата на Кевин Спейси

Според жълтите издания Кевин Спейси се е запознал с бъдещия си благодетел по времето, когато е бил директор на британския театър „Олд Вик“. Тогава арабинът редовно посещавал представленията на британската трупа с частния си самолет. Дали между него и Спейси има нещо по-специално, остава само в сферата на предположенията. Другата догадка е дали Спейси ще успее реално да реабилитира името си. Явно обаче носителят на два „Оскара“ актьор е преценил, че моментът на завръщането му в киното е настъпил.

Източник: „Уикенд“