Апартаментът на Стефан Данаилов пустее вече повече от година

Апартаментът на Стефан Данаилов в Лозенец пустее вече повече от година след смъртта на именития актьор. Жилището е под ключ и е оставено във вида, в който Ламбо го напусна през 2019-та година преди да постъпи в болница и да почине. Всъщност правата върху култовия имот не са на биологичния син на актьора от Ирен Кривошиева - Владимир, който е пряк негов наследник. Приживе, преди да се разболее сериозно, Ламбо приписал апартамента от 145 квадрата на своя доведен син Росен Цанков, син на съпругата му Мери. Все пак големият артист не му го дал безвъзмездно, а чрез договор за покупко-продажба, пише "Ретро".

Специална клауза

Така Росен му платил половината от цената на жилището, която била изчислена на 97 хиляди лева. Тези пари Майор Деянов прибавил към спестяванията си в банка, които отишли при Влади. Любопитна подробност е, че при сключването на сделката Данаилов настоял в договора да има специална клауза, според която Росен няма право да продава митичния апартамент докато е жив. Макар брокерите да надушили, че апартаментът стои празен и да проявявали непрекъснато интерес към него, увещавайки Цанков, че може да изкара над половин милион от продажбата му, той бил непоклатим.

Отклоняване на оферти

Отклонявал всички оферти и бил уверен, че ще изпълни волята на своя втори баща да не харизва дома на любовта им с Мери на случайни хора. Около въпросното жилище витаят митове и легенди за бохемските сбирки и забави, които Ламбо някога организирал там. [caption id="attachment_658020" align="aligncenter" width="300"]Апартаментът на Стефан Данаилов със забрана за продажба сн. hotarena.net Апартаментът на Стефан Данаилов със забрана за продажба сн. hotarena.net[/caption] Площта му е 145 кв.м. и в него до последно актьорът събираше учениците си от НАТФИЗ и колегите си от Народния, с които репетираха постановката "Актрисата", предават от hotarena.net.