Това е домът в Марбея, в който Антонио Бандерас живееше с вече бившата си съпруга и друга холивудска звезда - Мелани Грифит.

Основният проблем е, че той е купил къщата добросъвестно, втора ръка, а първоначалното строителство е било разрешено от известния вече Хесус Гил, когато той е бил кмет на Марбея. Гил, магнат на недвижими имоти и председател на футболния клуб „Атлетико Мадрид“, е замесен в множество скандали с недвижими имоти и строителствОо през 90-те и началото на 2000-те години, много от които са в Марбея.

Разрешението за строеж на къщата, наречена „La Gaviota“ (Чайка), е издадено върху земя, предназначена за „канализация“. Не само това, но и мястото, на което се намира жилището, е твърде близо до плажа и по този начин се нарушават законите за обществен достъп до плажа. Според испанското законодателство всички плажове са публични и следователно изграждането на постоянни постройки в непосредствена близост до плажа, без да има път или пътека между тях, е незаконно.

Урокът, който трябва да научат всички, които планират да купуват в Коста дел Сол, е да проверят документите на къщата от професионалист, преди да я закупят.

Източник: euroweeklynews.com