Антон Хекимян продължава да се радва на обичта на колегите си

Антон Хекимян е пред нервен срив от работа, шушука се в Би Ти Ви. Младият арменец уцели възможно най-лошия момент, за да стане шеф на новините там - когато събитията се променят всеки час и трябва непрекъснато да е нащрек, за да не изпусне нещо важно.

Без почивка

От декември досега той на практика не е имал почивен ден, твърдят негови подчинени. Работел дори по време на отпуските и това вече започвало да му се отразява. Новият началник все още успявал да сдържа нервите си, вместо като своя предшественик - Венелин Петков, час по час да овиква хората в нюзрума, изливайки гнева си от натрупаната преумора. Хекимян бил пълната му противоположност - той се държал приятелски и любезно със служителите, но на всички им правело впечатление, че изглежда изморен, а на моменти - направо съсипан от работа. Амбициозният бивш водещ на сутрешния блок се чудел как да огрее на всички фронтове, особено в летния сезон, когато половината хора в нюзрума са в отпуска. Заради катаклизмите във властта положението в телевизията е толкова напечено, колкото не е било даже при извънредното положение заради коронавируса миналата година.

Планиране нас задълженията

Тогава работата на арменеца беше много, но ситуацията бе относително постоянна и той успявал да си планира задълженията, твърдят негови колеги.

Непрекъснати реорганизации

Сега за подобно планиране не можел даже да мечтае. Понеже ситуацията в държава постоянно се променя, в нюзрума също се налагало да се правят непрекъснати реорганизации в сценариите на предаванията и графиците за работа, а младият шеф искал да държи всичко под око. Към това се добавяло напрежението, че вече не отговаря само за себе си, а и за останалите си колеги. На всичкото отгоре вече няколко човека от нюзрума са напуснали, за да се преместят в Нова тв - проблем, за който "Уикенд" вече писа. Шефът се чудел откъде да намери кадърни хора, които да ги заместят.

Работа от разстояние

Не било изключение да върши и чуждата работа, когато няма кой друг да я свърши. В редките случаи, когато си позволявал отпуска, не почивал ефективно, а просто работел от разстояние. В резултат на всичко това ходел вечно угрижен, умислен, притеснен и колегите му вече се тревожели да не се разболее. За разлика от Венелин Петков, който преди да си тръгне от Би Ти Ви бе успял да настрои срещу себе си почти всички свои подчинени, Антон Хекимян продължавал да се радва на обичта на колегите си. Арменецът работи в телевизията вече 16 години и досега не е известно да се е карал с някого там. Напротив - още от първите си дни като стажант станал любимец на всички. Понеже бил обсебен от желанието да го харесват, не смеел да си изпуска нервите дори когато вече е шеф и всички му козируват. [caption id="attachment_676916" align="aligncenter" width="300"]Антон Хекимян пред нервен срив от работа сн. hotarena.net Антон Хекимян пред нервен срив от работа сн. hotarena.net[/caption] Трупал напрежението в себе си, а новинарите се тревожели, че някой ден ще избухне и тогава може да има не само викове, но и уволнения, предават от hotarena.net.