Ани Салич и Ники Дойнов си спомням с умиление за първите си дни в Нова тв

Ани Салич и Ники Дойнов разкриха какво ги е завело в Нова тв. Те с умиление си спомнят първите години на телевизията преди 25 години. "Спомням си ентусиазма и любопитството, с които започнах телевизионния си живот. След това опитах още веднъж и още веднъж и как се гради нова програма и екип в "Канал 3" и в Би Ти Ви. Това са най-вдъхновяващите за мен години по време на телевизионната ми кариера. Всеки ден научаваш и опитваш нещо ново, имаш шанса да започнеш от А и Б, да създаваш и да показваш създаденото на зрителя. За съжаление, онова чисто и неподправено начало никога повече няма да се повтори. Иначе още са живи спомените за това как през далечната 1994-та година плахо влизам в сградата на Нова тв на площад "Света Неделя", чакам да ме повикат и заставам за първи път пред камера... Така се вълнувах и когато през 2000 г. отидох на интервю в Би Ти Ви и не знаех до края на обучението си в "Промедия" дали ще бъда репортер, редактор или водещ, защото до последния момент ни препитваха и преценяваха", спомня си Ани Салич първите дни в телевизията.

Спомени

Ники Дойнов също с умиление си спомня за първите дни в Нова тв. "Спомням си салона за аеробика в квартал "Дианабад", около който се въртеше всичко! Той беше студиото за предаванията и "Новините на Нова" през 90-те с изключение на "На кафе", та чак до 2007-ма. Спомням си корите за яйца, които използвахме като изолация в кабинките за запис на звук, репортажните ни камери, които отстъпваха на всеки по-добре подготвен турист. Спомням си и как открих на задната страна на сивата си вратовръзка с ластик надписа БДЖ! И още ред неща помня, които бяха далеч от представата за професионално оборудвана телевизия. Но заедно с това никога няма да забравя невероятното желание на хората в "Нова" да правят чудеса, за да държат нивото над повърхността! Това не забравям! А това става или когато са млади, много млади, или медията е млада. При нас се преплетоха и двете. Затова няма да се уморя да повтарям, че "Нова" е може би единствената телевизия в България, която е извървяла целия път - от малка, регионална медия, зачената с пари колкото за малък апартамент в София в наши дни, до медийна група, в която сега работят стотици хора", спомня си Ники Дойнов за началото на Нова тв, пише 24chasa.bg.

Работа

Водещите на новинарската емисия разкриват и какво ги е завело в Нова тв. "Аз бях уморена от всекидневието си да работя на две места. През деня във фармацевтична фирма, а вечер като преводачка. Между другото почти бях приета и за стюардеса в авиокомпания "Балкан", където също се явих на препитване, но явно така било писано - да пътувам по света не със самолетите на авиокомпания "Балкан", а чрез телевизионните новини, които ни пренасят всеки ден в различни части на света", споделя Ани Салич. [caption id="attachment_605183" align="aligncenter" width="300"]Ани Салич и Ники Дойнов разкриха какво ги задържа в телевизията сн. play.nova.bg Ани Салич и Ники Дойнов разкриха какво ги е завело в телевизията сн. play.nova.bg[/caption] "Трябваше нещо да се работи, докато учех в Благоевград, и така попаднах на конкурс за говорители зад кадър през 1997-ма. Избраха ме с още две момчета и на 20 ноември беше първият ми работен ден. Тогава имаше малки обяви кой какво продава и купува и кой ще ви развали черна магия. Те се озвучаваха няколко пъти дневно заедно с текстовете на международните редактори", споделя Ники Дойнов за началото в Нова тв.