Социален работник не е сигурен, че синът на Анджелина Джоли е бил сирак преди осиновяването

Бивш хуманитарен работник, който е помогнал на Анджелина Джоли да осинови сина си Мадокс, твърди, че не може да бъде "100% сигурен", че той е бил сирак преди осиновяването. Сарат Мунх, който ръководи неправителствена организация в Камбоджа, става близък приятел на холивудската звезда по време на посещенията й в страната, откъдето е осиновен Мадокс съобщават от "Daily Mail". Той също така изиграва важна роля в процеса на осиновяване, като подписва правни документи, които декларират, че е истинският баща на Мадокс, какъвто не е, за да помогне за по-бързото му одобрение от камбоджанските съдилища. Няма предположения, че Джоли е знаела за това. В ексклузивно интервю г-н Мунх споделя пред "Daily Mail": "Не съм 100% сигурен, че Мадокс е бил сирак, въпреки че е дошъл от сиропиталище. Възможно е поне единият от родителите да е бил жив по време на осиновяването му. Аз никога не съм задавал тези тежки въпроси, никой не ги е задавал". "Това се случваше често в Камбоджа. Имаше много бебета, които бяха оставени в сиропиталища или продадени от родителите си, защото не можеха да си позволят да се грижат за тях". По онова време Кек Галибру, ръководител на агенцията за защита на човешките права "Ликадо", която разследва осиновяването, казва: "Сигурен съм, че това дете не е било истинско сираче и не е било изоставено". Джоли обаче заявява, че е положила много усилия, за да провери дали Мадокс няма живи родители и е сигурна, че той е бил сирак преди да го осинови. "Никога не бих лишила една майка от нейното дете. Не мога да си представя колко ужасно би било това".

"Откраднатите деца"

Признанията на г-н Мунх идват в момент, когато протича заснемането на документален филм "Откраднатите деца" на режисьора Елизабет Джейкъбс. Филмът ще проучи дали бебетата, попаднали в сиропиталища в Камбоджа са били откраднати от семействата им и дадени за осиновяване. Родителите на Елизабет са използвали услугите на агента по осиновяване Лорин Галиндо - същата жена, с която Джоли се свързва за осиновяването на Мадокс през 2002 г.

Обвинения

По това време Галиндо и сестра й Лин Девин управляват агенция за осиновяване, наречена "Seattle International Adoptions"/"Интернационално осиновяване Сиатъл", и малко след осиновяването на Мадокс срещу тях са повдигнати обвинения.

Глоба за фалшифициране на документи

На Девин е наложена глоба от 150 000 долара за фалшифициране на документи с цел получаване на американски визи за "сираци", а Галиндо е осъдена на 18 месеца затвор през 2004 г. за същото престъпление и пране на пари.

Спиране на осиновяванията

Когато скандалът беше разкрит, правителството на САЩ и няколко други държави спряха осиновяванията от Камбоджа. Джоли тогава заяви, че не е знаела нищо за незаконната търговия. [caption id="attachment_674070" align="aligncenter" width="239"]Анджелина Джоли "откраднала" сина си Мадокс от родителите му? сн. Уикипедия Анджелина Джоли "откраднала" сина си Мадокс от родителите му? сн. Уикипедия[/caption] Към момента все още няма доказателства, че Мадокс не е бил сирак преди осиновяването му, предават от edna.bg.