Андре Токев разкри интересни неща от живота си!

Водещият на „Ловци на храна“ Chef Андре Токев гостува в студиото на „Преди обед“. За да сподели със зрителите на bTV личните си преживявания по време на снимките на предаването за кулинарен туризъм в далечна Бразилия. На около 10 000 километра от България журито на MasterChef разбира, че е станал дядо. [caption id="attachment_606681" align="aligncenter" width="300"]Андре Токев Андре Токев научава, че е станал дядо по странен начин[/caption] Екзотичното пътуване, свързано с опознаването на различната култура, нови продукти и вкусове, е било запълнено с много емоции около появата на новия живот в семейството му. Известният бразилски готвач Chef Гуга Роша (Guga Rocha), които изследва кулинарните традиции на индианците, е бил първият, който е поздравил Андре.

„Моите дъщери бяха голяма мотивация в живота ми. Сега внучката ми Ема-Мари е голяма мотивация и забава“, сподели Chef Токев.

След първия си досег с богатството на продукти и традиции от цяла Европа, събрани на пазара на Сао Пауло... Който зрителите на bTV видяха във вчерашното издание на „Ловци на храна“, Андре ще се впусне в опознаване най-популярната напитка със своя приятел Йордан Дъбов. Заедно с кафе експерта на световно ниво, кулинарят ще разбере какво се крие зад една чаша от ароматната напитка. Те ще изследват историята, традициите в отглеждането и приготвянето, ще посетят специализирани ферми и ще опитат от най-скъпите сортове в света. Chef Токев е впечатлен от толерантността на бразилците, която е усетил при всеки контакт с тях, дори и спрямо противниците на напрегнат футболен мач. Според него южният народ оценява високо всичко красиво и интересно, независимо от неговия произход.

Интересен факт е, че родината на възприеманите като традиционни за България продукти – домати, краставици, чушки и тиквички, всъщност е Бразилия. Разбира се, там разнообразието на сортове е огромно и вкусовете им са различни.

Chef Токев даде пример с краставица, която отвътре изглежда като киви, доматите растат на храсти, а местните сервират ребра от риба, предава hotnews.bg.