Актрисата Алекс Сърчаджиева определя воденото от нея предаване „Животът по действителен случай“ по bTV като продължение на представлението й „На живо“, в което има възможност да разкаже историята си такава, каквато е от нейна гледна точка.

 

Не пропуска да благодари на продуцента Радост Драганова, че я е избрала за лице на предаването, тъй като вярва, че то може да бъде сила и кураж за мнозина в труден момент. Зарадвала се изключително много на поканата, тъй като намира предаването за стойностно. 

 

Алекс Сърчаджиева: Искам да поплача, но не мога да си го позволя

Не може да си обясни как точно предразполага интервюираните към откровения и поради тази причина смята, че е магия. В същото време си дава сметка, че застава абсолютно открито пред човека, когото ще интервюира и вероятно нейната добронамереност и откритост ги предразполагат да разкрият душата си. В никакъв случай обаче не цели сензации.

 

Екипът на предаването вече се е сприятелил и Алекс не крие, че това я радва. Убедена е, че когато нещата се правят с любов, няма как да не се получат. За разлика от мнозина, няма намерения да прави каквито и да било корекции с лицето си. Уточнява обаче, че това важи за този етап от живота й и не се знае какво ще е след години.

 

Към момента се снима в нов сериал, но отказва да разкрие повече подробности. В театър пък продължава да играе представлението си „На живо“. Разбира се заета е и с други пиеси. Казано с други думи – програмата й е запълнена. Макар да е актриса от дълги години, все още се вълнува, когато излиза на сцена.

 

Баща й Йосиф Сърчаджиев все още не е гледал автобиографичния спектакъл или ако го е гледал, тя не знае за това. Разкрива, че двете с Яна Маринова вече мислят за „На живо 2“ и през април или май започват срещите. Смята обаче, че това трябва да се случи едва, когато интересът към „На живо“ започне да спада.

 

Споделя, че е изключително горда с представянето на 12-годишната й дъщеря във филма „Игра на доверие“. Казва, че е една щастлива майка, а дъщеря й се е представила изключително. На този етап няма други актьорски предложения към София, но пътят й тепърва започва и Алекс е категорична, че тя сама ще реши как да го извърви и с какво иска да се занимава. Предполага, че през пубертета мнението й често ще се сменя.

 

Разкрива, че ако не я бяха приели от първия път в НАТФИЗ, щяла да кандидатства „Международни отношения“ и сега щяла да играе театър в Европарламента. В нередки случаи й се е случвало да зависи от некадърници като актриса, и винаги си е тръгвала. Не е като да няма и случаи на некоректност по отношение на заплащането и допълва, че едва ли има актьор в България, който да не се е сблъсквал с това.  

 

Макар на 20 май да навършва 40 години, отбелязва, че във вътрешния си свят се чувства на 22. Отскоро се опитва да възпита в себе си навик да си слага слънцезащитен крем на лицето. Няма оплаквания по отношение на здравето. Допреди няколко дни се борила с такъв жесток грип или вирус, че болките в тялото не й давали да мигне дори. Към днешна дата обаче вече е добре.

 

Не се притеснява от критиката и уважава градивната такава, когато идва от приятелите й, които никога не я подвеждат.

Лъжата и предателството, са нещата, които могат да я наранят. От 4 години насам много й се иска да си поплаче, но не може и не го прави. Откакто любимият й Иван Ласкин си отиде от този свят душата й плаче, но сълзите й не излизат. Освен това си дава сметка, че не може да си позволи слабост пред дъщеря й. Макар в живота й да няма нов мъж е категорична, че не е самотна, защото има дъщеря си.

Източник: Уикенд