Алекс Раева е силно притеснена!

Младата майка Алекс Раева се притеснява не само за свое първи дете, което роди преди година, но и за планетата като цяло. Певицата, чието хоби е подводното гмуркане, пусна дълъг пост в Инстаграм, където не е особено активна по принцип. [caption id="attachment_635960" align="aligncenter" width="300"]Алекс Раева Алекс Раева призна страха си[/caption] Явно почивката на море й се отразява добре, защото Алекс демонстрира не само дар слово в защита на природата, но и прекрасна физическа форма, въпреки че дълго време водеше битка с килограмите, натрупани по време на бременността.

„Сега, когато съм отново близо до водата си спомних момента, в който осъзнато започнах да се вълнувам за замърсяването. Беше няколко години след като се гмурнах за първи път. Отне време да се слея с водата и да започна да виждам и проблемите.

Положението, меко казано, не е розово. Намесата на човека е все по-мащабна. Виждала съм костенурка с пластмасов обръч от бутилка на врата си. Акула с врязана тел на перката. И може би, затова съм мотивирана от това, че глобалното замърсяване на околната среда и в частност водните басейни заема застрашителни размери И бих искала да съм част от всякакви инициативи свързани с това хората да разберем, че ние сме основният проблем за унищожаването на клона, на който стоим. Ние обитаваме Земята и използваме благата, които тя ни предоставя, но днес ние сме се обърнали срещу природата, чиято рожба сме. Земята ни загива. Човечеството се обрича на гибел! Трябва да се обединим, да променим съзнанието си, да променим начина си на живот, на мислене и да поемем отговорност за действията си, защото ще дойде време, когато вече ще бъде късно… Затова, за да може фундаментално да се разрешат проблемите на околната среда, ние хората трябва да подобрим моралния си стандарт. Да образоваме новите поколения, показвайки им истината, въпреки че е шокираща. И да правим малки стъпки в посока да помогнем на майката природа да се възстанови!“, написа най-добрата приятелка на Мария Игнатова.