Директна, пряма и дори цапната в устата - такава беше и си остава Албена Михова, която хората обичат именно заради тези й качества. Е, вярно е, че с мъжете нещо не й върви, но това също си има обяснение. Разкри го самата актриса, която държи на нрава си, макар да е наясно, че не е Моника Белучи.

"Човек и най-вече жената трябва да се самоуважава, да се цени. Да, може да нямам лицето и извивките на Белучи или на младата София Лорен, но това съм аз. А аз не съм нито слугиня, нито робиня, нито послушна женица. Убедена съм, че когато става дума за връзки и за любов, то този, който трябва да обича, е мъжът, а не жената. Да, жената трябва да отвърне, но мъжът трябва повече да я обича, при все, че са прасета", закла ги Михова.

И направо си призна, че не е усещала това в бившия си приятел Тома Здравков, с когото иначе имаха доста дълга връзка. Оказва се обаче, че рокаджията по-скоро е бил възхитен от Албена и я е уважавал като актриса, отколкото да я желае и обича като жена.

Това не се харесало на Михова и тя му била шута. Доволна е обаче, че макар и без постоянна връзка в живота си, е успяла да роди сина си. Е, има и мъже, на които тя се възхищава и един от тях е Слави Трифонов.

"Слави ни направи известни лица - мен и още девет актьори. На него го дължим. Да, той е суров, педантичен и строг в работата си, но така трябва да се работи, другото е заблуда", коментира Михова.