Актьорът Тончо Токмакчиев е звезда от три десетилетия, но това, което малцина знаят е, че той има и успешен бизнес – върти няколко фирми, една от които за розово масло. На 2 май бившият кукувец чукна 61 години. По този повод си спретнали страхотен купон със съпругата му и приятели в Рим. Дава си сметка, че не може да не е доволен от това, което е преживял. Категоричен е, че човек трябва да е щастлив от това, че е жив и здрав. Освен това съдбата му е дала шанс да му се случват доста красиви неща в личен план, разбира се е имал и възможности, които е пропуснал, но не мисли, че трябва да се връща назад. 

 

Не се притеснява от остаряването, дори му е приятно да чува, че остарява. За него това означава, че е жив и здрав и е достигнал до определена възраст. Смята, че човек трябва да приема нещата такива, каквито са и пожелава на всички да имат възможността да остареят.

 

Твърди, че искаме или не, всички сме в политиката и твърденията, че видите ли някой не се интересува, са пълни глупости, тъй като ни засяга всичко, свързано с управлението на страната. Признава, че той самият винаги е правил нещата с цел да провокира или да каже нещо и щом веднъж се е навил да се кандидатира за кмет на София, то влизането му в политиката все още си стои като опция.

 

За него най-важни, за да се промени нещо към по-добро, са образованието и възпитанието в семейството и училището. Всичко останало е следствие – когато имаш знание и възпитание, трупаш мъдрост. Показателен е и фактът, че сме с инфантилни реакции и си мислим, че видите ли като дойде някой месия, ще оправи България за 5 минути. Не разбира колко пъти трябва да си чупим главата в подобни проекти, за да се сетим, че така няма да стане. Това са процеси и да бъдат трайни, трябва да са на базата на познания, образование и възпитание. Признава, че направо е страшно това, което чува на улицата и уточнява, че живее между две училища – момичета на по 14-15 години се псуват и си говорят вулгаризми…

 

Другото, което го дразни, е немарливостта и мръсотията, в която сме потънали и рядко може да се види другаде по света. Недоумява защо българите приемат за нормално да си хвърлят фасовете през прозореца на автомобила, докато шофират. Лошото е, че при нас всичко е за един ден. Според него проявата на патриотизъм не се изразява в това да развеем байрака на Рожен, а трябва ежедневно да се показва по телевизията какви сметища има по пътя ни. Да не говорим за мръсотията на духа, за това, че има хора, които дори не знаят как да се държат по време на празници…

 

Определя себе си като умерен оптимист и в този ред на мисли се надява хората най-накрая да се вразумят. По повод предстоящите избори посочва, че българското общество страда от това, че е много лъгано, а една лъжа като се повтори 100 пъти, става истина. Не иска и да чуе глупотевините за вечна дружба със СССР, с Русия… Много му се иска да осъзнаем къде ни е мястото и да не се поддаваме на обещания и демагогии. Трябва да бъдем повече реалисти, а такива можем да бъдем само, когато знаем фактите. Признава, че не спира да се забавлява със страха у хората от изкуствения интелект.

 

Почива си най-добре като се отдели за малко от това, което прави и смени една работа с друга. Ходи и в чужбина, за да плакне окото и допълва, че България е супер, но атмосферата в Рим, е друго нещо. Релаксира с плуване, тенис и катерене по планините. Доволен е, че вече е във форма за лятото. Много обича и да готви и го прави с удоволствие всеки път, когато има възможност.

Източник: Уикенд