Приказни, фантастични и живописни пейзажи отвъд видимото ще представи в своята самостоятелна изложба любимата на български и международни ценители художничка Ади Йотова, научи медията ни в аванс.

 

По мнението на изтъкнати критици, творбите й носят усещане за свобода с много цвят, което ни пренася на места, измислени с надежда, че те съществуват с цялата си цветност и мистичност.

 

Рисуването е нейната стихия, а цветовете винаги дават светлина и раждат новото, от което се нуждаем, за да продължим и останем верни на себе си.

 

Ади Йотова ни пренася “Отвъд видимия свят”

 

Истинското щастие за Йотова се състои в улавянето на взаимоотношенията между пространство и време. Според нея, в онези моменти, когато думите не достигат, за да опишат сетивното, се появяват чудните пейзажи.

 

Ади Йотова ни пренася “Отвъд видимия свят” - Снимка 2

 

“Природата е неизчерпаем източник на енергия, сили и вдъхновение за мен”, споделя художничката.

 

Ади Йотова ни пренася “Отвъд видимия свят” - Снимка 3

 

Предстоящата самостоятелна изложба е поредният творчески връх за дамата, подчинила живота си на изкуството. В творческия си път тя е участвала в над 15 пленери, акции и изложби.

 

Ади Йотова ни пренася “Отвъд видимия свят” - Снимка 4

 

Ади Йотова завършва Национална художествена академия със специалност „Текстил“ през 2003 г. и от тогава не спира своето пътешествие “Отвъд видимия свят”, както тя е нарекла самостоятелната си изложба.

 

Ади Йотова ни пренася “Отвъд видимия свят” - Снимка 5

 

Изкушените от изобразителното изкуство ще могат да се насладят на творбите й в Арт Галерия “Виваком” на столичната улица “Оборище” 5 от 17 до 28 октомври 2023 г.