Аделина Радева ще заеме много висока позиция в управлението на БНТ

Най-накрая започна да се разплита загадката защо Аделина Радева напусна Нова телевизия тази пролет. Тогава тя се върна на старата си работа в БНТ, въпреки че заплатите там са символични на фона на тези в частната медия. Журналистката май няма да бъде обикновена водеща в държавната телевизия. Гласят я за шефка, шушукат на "Сан Стефано" 29. Говори се, че директорът Емил Кошлуков е обещал на Аделина Радева много висока позиция в управлението на БНТ. Най-вероятно става въпрос за продуцентско място. Има индикации, че тя се готви да оглави цял сегмент от продукции в телевизията. Известно е, че още когато встъпи в длъжност, генералният директор започна масови смени по върховете на БНТ. Той освободи от длъжност почти целия ръководен състав, като за част от позициите до ден-днешен не са намерени заместници.

Овакантени места

Нищо чудно предложението, с което е подмамил Аделина да се върне на "Сан Стефан", да е било свързано именно с някое от тези овакантени места. Шушука се, че може да й дадат да ръководи вътрешните телевизионни продукции. Откакто обаче Кошлуков дирижира процесите в БНТ, всяко решение там се приема като временно. Нищо чудно в последния момент да промени мнението си за поста, за който е поканил Аделина, и да й намери друга работа. Още когато се върна в БНТ през май, Радева се опита да замаже очите на любопитните относно причините за странния си ход, пише "Уикенд". Тя каза, че е напуснала Нова едва две години след като подписа договор там, защото й било омръзнало да става рано всяка сутрин.

Оправдание

Журналистката бе водеща на сутрешния блок, а в държавната медия зае позиция в предаването "Още от деня", което се излъчва след 18 часа. Логично е, че излизайки в ефир надвечер, тя има време за повече съм сутрин. Но за подобно оправдание за трансфера й е трудно да се вярва предвид слуховете, че частната медия й е плащала цели 10 бона всеки месец, докато възнагражденията в държавната са поне 4 пъти по-ниски. След като осъзна, че обяснението с ранното събуждане е нелогично, Радева си позволи да сподели, че са й направили предложение, което не е можела да откаже. Нямало обаче как да го обяви публично преди септември.

Собствено предаване

Спекулациите се завъртяха около собствено предаване, което русокосата звезда може би ще прави от есента. Но тези дни стана ясно, че ново предаване с автор и водеща Аделина Радева поне за момента не е предвидено за излъчване. В същото време бившата екранна партньорка на Виктор Николаев продължава да ходи на работа, готвейки се за грандиозна стъпка напред в своята кариера. [caption id="attachment_639816" align="aligncenter" width="276"]Аделина Радева става шефка в БНТ? сн. YouTube Аделина Радева става шефка в БНТ? сн. YouTube[/caption] Дали наистина ще стане шефка в БНТ? Би трябвало да стане ясно до дни.