Жителите на Копривщица на бунт срещу властта!

В страшен кошмар се превръща почивката на стотици нашенци и чужденци, дошли да се полюбуват на красотите на архитектурния ни резерват Копривщица. Туристите масово пищят от зараза с ужасната бактерия ешерихия коли, която се предава от мръсната питейна вода в града. Последиците са ясни - обилно разстройство, повръщане, дехидратация на организма. И съсипани почивни дни, които в Копривщица не са и никак евтини - нощувка за по-малко от 50-60 лева няма как да се намери.

Проблемът е отдавна ясен за местните хора, които неведнъж скачат на бунт срещу управата на градчето, но ефект - йок. Причината за мръсната и заразна вода е в стария водопровод, който трябва да бъде спешно подменен, но пари за това не се отпускат. "Щяло да им струва милиони. И какво от това - вместо да си ги прибират за себе си, да си свършат работата. Това от чудо няма да се оправи. Постоянно спира водата, постоянно ремонти на парче, постоянно зарази и оплаквания. Не можем да си пием от чешмите - или купуваме минерална вода, или трябва да мъкнем туби от изворчетата по няколко пъти на ден", обясняват жителите на Копривщица.

А туристи споделиха, че са принудени да прекратят почивката си и да си тръгнат към родните места, защото едва гледат от зор. "Два дни не можех да стана на крака - редуват се повръщане и разстройство. Страшен ад! Лошо ми е, чувствам, че умирам... Позор е това и никъде в чужбина го няма. Особено на място с историческо значение и толкова посещавано като Копривщица", гневи се пловдивчанка.

Интересно е кога действително кметицата на града и цялата му управа ще се стреснат и ще благоволят да си мръднат пръста за подмяната на цялостния водопровод, без която очевидно няма да може.