Преди повече от 30 години тя се превърна в най-скандалната жена в Америка. А името й беше нарицателно за стажантките в Белия дом. Бившата любовница на Бил Клинтън - Моника Люински, днес е на 50 години, но е абсолютно неузнаваема. И няма нищо общо с пълничкото уплашено момиче, което имаше нещастието да привлече вниманието на най-влиятелния мъж в Белия дом. Който освен, че я използва най-безмилостно, накрая буквално я хвърли в ръцете на пресата, за да защити собствените си политически интереси. 

 

Моника Люински без съмнение е израснала много от онези години. Бившата любовница на Клинтън тези дни публикува нова фотосесия, на която определено изглежда ослепително. Тя вече е доказан юрист, активист в защита на правата на човека и писателка. А освен това от години името й се свързва с редица проекти, които нямат нищо общо със скандала в Белия дом, който я направи толкова скандално известна.

 

Люински се появи в нова изборна кампания, която насърчава жените в Америка да излязат и да гласуват в деня на изборите. "Гласувайте със стил", гласи посланието, но то няма отношение към външния вид на жените. И въпреки че Моника е направо преобразена по време на фотосесията, в действителност тя използва името си, за да призове жените да упражнят правото си на глас свободно.

 

Моника, която е и продуцент, и автор на документални филми, наскоро засне и филма " 15 минути срам". В него тя изследва влиянието на онлайн медиите върху обществото и как една публикация в мрежата може да унищожи множество животи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reformation (@reformation)

 

Люински рядко говори за връзката си с Клинтън, но наскоро сподели, че това е бил най-неловкия етап от живота й. "Не се срамувам, че съм имала връзка с президента. Бях млада, наивна и влюбена. Срамувам се, че бях използвана и употребена, за да не пострада имиджът му, както и този на съпругата му. Никога няма да забравя обвиненията, че съм го съблазнила, докато истината е, че станах жертва на един умел манипулатор. С години се чувствах виновна за случилото се и ми трябваха безброй сеанси психотерапия, за да се съвзема. Бях мразена, заплашвана и заклеймена. Не се чудете, че и днес не обичам особено семейство Клинтън", казва още тя.