Макар водещата на предаването „Искрено и лично“ – Миглена Ангелова отдавна да не е на екран, тя е намерила друго поле за изява. Пред последните години се е отдала на ученето и е взела диплома за психолог. Към днешна дата тя вече се радва на дълъг списък от желаещи консултация с нея.

 

Голяма част от времето си устатата дама прекарва във Франция, където живеят двете й щерки – близначките Адриана и Стефани. Ангелова има общо 4 деца и 5 внуци, които са най-голямото й щастие.

 

 

ФАКТ №1

Говори китайски език

Връзката на Миглена Ангелова с Китай е силна. Преди 5 г. тя дори довежда Мис Китай за 2019 г. – Роузи Джу Син у нас. Целта на посещението е популяризирането на България като туристическа дестинация. Преди това Ангелова изкарва месец в азиатската страна, където представя документален филм за инвестиционния климат в страната ни. По време на работата си в Азия журналистката създава ценни контакти, които продължават и до днес. Тя дори проговаря китайски език. Владее го на разговорно ниво.

 

ФАКТ №2

Завършва средното си образование в Русия

Миглена е родена в Русе, но е прекарала голяма част от живота си в Русия по времето на СССР. Тя завършва гимназия там, а след това се мести в България. Записва се във Великотърновския университет и се дипломира в специалност „Руска филология“. Продължава образованието си по „Журналистика и масови комуникации“ в Софийския университет. В по-зряла възраст Ангелова решава, че отново ще се посвети на учението, и взема диплома по „Практическа психология” от институт SMARТ в Русия.

 

10 неща, които не знаете за Миглена Ангелова

ФАКТ №3

Започва кариерата си в радиото

Емблематичната журналистка започва кариерата си в русенската радиостанция „Пристис“, където води 6-часов сутрешен блок. Това се случва през 1898 г. Не след дълго Ангелова печели конкурс на БНТ, по-конкретно в регионалния ТВ център в Русе. Тя става лице на програма „Север“ и чете местните новини. След 3 години напуска по собствено желание заради политически натиск от страна на ръководството и други неразбирателства. Тогава решава, че е най-добре да замине за столицата, предлагаща по-големи възможности за развитие в мечтаната кариера. Пристига в София през пролетта на 1997 г. с три малки дъщери и 7-месечен син на ръце, но не се отказва да преследва целите си.

 

ФАКТ №4

Използва само 2 месеца майчинство

Миглена има 4 деца, но използва общо 2 месеца от полагащото й се майчинство. Амбициозната водеща осъзнава, че ако се задържи прекалено дълго вкъщи, мечтата й за кариера в телевизията ще остане на заден план.

За късмет, Ангелова получава помощ в отглеждането на наследниците си от приятелки и от детегледачки. „Всяка сутрин в7 ч. бях на работа, прибирах се в 21 ч. Контролирах ги по телефона. И четиримата са мислещи хора. Имат характери. Много сме говорили по различни теми”, споделяла е водещата на „Искрено и лично”. Тя много се гордее с трите си дъщери и сина си. Те пък подкрепят кариерата й и не я осъждат за това, че е отсъствала, докато са били малки.

 

ФАКТ №5

Сключва ранен първи брак, за да избяга от родителската опека

Децата на Миглена са от трима различни мъже. С двама от тях сключва брак, но с третия така и не стига до олтара. През 2007 г. за четвърти път минава под венчило с Живко Чакръкчиев. От него няма деца. Уви, тази връзка също не издържа на житейските изпитания. След развода бизнесменът стига до фалит и животът му не се развива благополучно. Мъжете в живота на звездата не са един или двама. В повечето случаи тя е слагала край на отношенията.

 

Първи в списъка на Миглена е шофьорът Петьо Петров. Той е баща на най-голямата и дъщеря Дора. „Моята ученическа любов Валери беше вече в казармата, но не отговаряше на писмата ми. Тогава започнах да си пиша с негови колеги – войници. Един от тях беше Петьо. Така, без да се виждаме, стигнахме до решението да се оженим. Когато го видях, много се разочаровах, не го харесах визуално, но си казах, че всеки крие нещо добро в себе си, а и той заплаши, че ще се самоубие”. Току-що завършила гимназия, мадам „Искрено И лично" иска да се отърве от родителската опека, затова склонява да надене брачната халка.

Напуска първия си съпруг, защото е амбициозна. С днешна дата водещата не поддържа близки отношения с бившите си.

 

ФАКТ №6

Хачо Бояджиев я довежда в София

Легендарният Хачо Бояджиев е човекът, който навремето дава път на напористата дама и я вади от провинцията. На фирмено парти през 1994 г. в Русе все още младата водеща се запознава с режисьора и го кани на танц. Известният със слабите си ангели Хачо веднага си пада по хубавицата и я убеждава да замине за София. Клюката гласи, че по това време те имат интимни отношения, но Ангелова отрича слуховете. По-късно тя наистина се мести в столицата с четирите си малки деца. Миглена се е изявявала в ефира на телевизиите „7 дни", „Евроком", „Скат”. Звездният й миг идва през 2000 г., когато Би Ти Ви обявява конкурс за външни продуценти. Журналистката, насърчавана от приятели, разработва концепция за предаване и му дава името „Искрено и лично”. Така стартира ежедневното женско шоу, с което зрителите я свързват и до днес. През май 2008 г. форматът се мести в Нова тв заради разногласия на водещата с ръководството. В периода 2013 - 1014 г. пък се излъчва по ТВ7.

 

ФАКТ №7

Откривателка е на Жоро Игнатов от „Съдебен спор”

Малцина знаят, че телевизионната кариера на Жоро Игнатов започва в предаването „Искрено и лично”. Той работи като главен редактор в периода 2001 – 2007 г. След това пътищата на Миглена и Жоро се разделят. Все пак той я поздравява по случай раждането на първото й внуче. Миглена Ангелова е изтрила много хора от живота си – както интимни партньори, така и бивши колеги. Водещата вярва, че си е самодостатъчна и важни за нея са само децата и внуците й.

 

ФАКТ №8

От 10 години няма телевизор

Парадоксално, но факт – Миглена Ангелова вече не гледа телевизия. От 10 години бившата водеща няма телевизор в дома си и не следи новите предавания.

„Винаги съм държала да си напомням, че това не е съвсем реален свят. Когато работиш в медиите, смяташ, че проблемите, които представяш, вълнуват всички. Не е вярно. Хората се вълнуват от своя живот. Ако завъртиш проблема така, че да влезе в полезрението им, да знаят, че може да се случи и на тях, тогава ги интересува”, разсъждава журналистката. След дългогодишно присъствие в различни ефири тя няма желание да се връща на екран. Неотдавна дори изтрива голяма част от архивните си кадри, защото не иска да обръща поглед към онези времена. Миглена се е посветила на новото си поприще – психологията, и гледа само напред.

 

ФАКТ №9

Спазва кето диета, ходи на фитнес и йога

Миглена не се плаши от остаряването и за своите 58 години изглежда чудесно. Поддържа се с тренировки във фитнеса, практикува и йога. Мадам „Искрено и лично" не яде въглехидрати под влиянието на дъщеря си Дора. Заедно започват да спазват кето диета. Водещата рядко консумира шоколадови и тестени десерти, но пък обича плодовете. Заради кето режима обаче ги избягва. Ангелова казва, че не боледува често. Случва се веднъж на няколко години. Ако все пак се тръшне на легло, се възстановява без силни лекарства – само със сън и повече почивка. По време на пандемията се ваксинира – слага една доза, най-вече заради пътуванията си по света. Въпреки това обаче се заразява с КОВИД-19, като го изкарва само за 2 дни с температура.

 

ФАКТ №10

Купува си кола с хонорара от „ВИП Брадър”

През 2016 г. Ангелова участва в шоуто „ВИП Брадър" и се превръща в любимка на зрителите. С хонорара тя си купува лъскав автомобил. Част от печалбата журналистката раздава на деца и внуци, а с останалото решава да се поглези. Понеже има няколко жилища и цялата й челяд е имотно уредена, преценява, че е време да угоди на себе си, подарявайки си нова и скъпа кола.

Източник: Уикенд