Покрай убийството на Мартин Нотариуса, във фокуса на вниманието влизат вип клиентите на показно разстреляният лобист, и по специално банкерката Петя Славова, заедно с хотелиерското семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви. Последните се прочуха, че са ползвали услугите му, а той първо издействал освобождаването на сина им Вълчо от следствения арест, а в последствие подготвил и връщането на екстравагантните олигарси от Испания у нас.

 

Припомняме, че на 1 септември 2018 г. хотел “Маринела” почерня от качулки, а Арабаджиеви бяха обвинени в крупни данъчни престъпления. Източници от службите подшушнаха, че Божанов им е дал сигнал да избягат от България, но не ги е предупредил да вземат със себе си и Вълчо, ето защо още неукрепналият и разглезен младеж трябваше да изкупува родителските грехове зад решетките. Следващия фал на Марто бил, че не успял да им уреди бързо излизане от родния арест. Той ги убедил да се предадат с уверението, че ще лежат максимум 72 часа, но вместо това престоят им на топло се проточи месеци наред, което разсипа здравето на Маринела и тя все още се възстановява от ужаса. Още по-тежко изтърпя ареста си Ветко, който бил на крачка от лудостта, ако вярваме на съкилийниците му.

 

Вместо да се забърза с пускането им под домашен арест, Нотариуса ги изнудвал за още по-големи суми, а известните богаташи били принудени да му се отчитат в кеш всеки месец, въпреки че сметките им бяха запорирани.

 

За капак Божанов настоявал Арабаджиеви да му водят нови тлъсти клиенти като най-много го блазнел свата на олигарсите Миню Стайков, както и Веселин Денков, чиято половинка Ивайла бе в тясното обкръжение на Маринела по онова време. За негово нещастие Денков и Стайков излезли костеливи орехи и буквално го пратили на майната му, отказвайки да станат жертви на рекета. Нещо повече - Ивайла Бакалова единствена се осмели да покаже лицето му пред обществото, представяйки сензационни и скандални записи как той изнудва мъжа й със стотици хиляди евро.

 

Най-големият крах на Нотариуса с Арабаджиеви бе фактът, че те излязоха на свобода не благодарение на него, а заради променената политическа конфигурация през 2021 г., когато ПП и ДБ дойдоха на власт.

 

Още по-мътни и кървави били отношенията на Нотариуса с банкерката Петя Славова, споделиха запознати с отношенията им. Известната с лесбийските си наклонности бизнес дама се прочу с източването на тлъсти суми от сметките на вип клиентите на “Инвестбанк”, сред които бе и разстреляният варненски бизнесмен Боби Манджуков. Славова разчитала Мартин Божанов да замете следите на престъпленията, но вместо това била принуждавана от него да му прехвърля скъпи и лъскави имоти от портфолиото си, с надеждата, че няма да я застигне съдбата на Маринела Арабаджиева в затвора. Според близки до банкерката, тя му се отчитала буквално месеци преди разстрела, защото тайните, които той знаел били твърде тежки и опасни.

Припомняме, че адв.  Велимир Атанасов и съдружникът му Мартин Божанов са партньори в консултанските дружества „Бърд Консултинг“, „Холк Консултинг“ и „ИБ-Консултинг 1”. Именно тези дружества с управител Мартин Божанов са и основните консултанти на „Инвестбанк” и лично на собственичката Петя Славова. Нещо повече – тези компании са най-доверените съветници на Славова, представлявайки банката по най-важните дела.

 

В светлината на подобни разкрития, органите на реда все по-активно опитват да съберат данни и за останалите му жертви, попаднали в капана на Мартин Божанов-Нотариуса, за да подредят пъзела от рекет и измами по високите етажи на хайлайфа и ъндърграунда.

Източник: crimesbg.com