Бизнесдамата  и заподозрения за убийството й приятел се разделили преди месец, смятали да разделят и общия си бизнес

Любомир Казанлиев, който е адвокат на предполагаемия убиец на Алена Щерк заяви в ефир, че е получил странен имейл. С него е информиран от италианската полиция, че клиентът му е задържан.

Юристът коментира, че имейла, който е получил едва ли е истински. Съдържанието му е доста неграмотно, няма подпис, а това навежда на мисълта, че може да е манипулация.

Казанлиев сподели  в какво се състои процедурата по екстрадация  на Виктор Спига: „След като е италиански гражданин са нужни почти 10 дена, за да се получи разрешение от властите в Италия клиентът му да бъде екстрадиран. За това е нужно време, тъй като българската прокуратура е длъжна да представи европейска заповед пред италианските власт за арест. А след това да бъде приведена в изпълнение”

След това Виктор първо е нужно да бъде открит и арестуван. Съответната прокуратура трябва да бъде уведомена, а после тя трябва да прати официално искане за екстрадация. Което се разглежда от италиански съд, който преценява дали италианецът трябва да бъде предаден на българските власти.

За последно адвокатът е бил във връзка с клиента си на 27 май, когато е било извършено убийството. Тогава Виктор му казал, че пътуването е панирано седмица по-рано. Според адвокатът някой иска да натопи клиентът му, че е убил Алена и после е избягал. Но има достатъчно доказателства, които показват кога е направил резервации и кога ги е платил.

Любомир Казанлиев не вижда мотив Виктор да стане извършител на тежкото престъпление. От месец двойката е разделена,  не живеят под общ покрив, освен това се разбират да поделят общия си бизнес.

След разговор с клиента си и с Алена по телефона адвокатът твърди, че фирмата, която е създадена от тях ще остане на Виктор, а Щерк нямала никакви претенции. „Нямам информация дали Спига е преследвал бившата си половинка, но се съмнява да е вярно, той бе прекалено ангажиран.”, казва юристът.

Източник: blitz.bg

.