Тежко престъпление стресира жителите на село Костелово, заподозрените за убийството възрастен мъж и сина му са задържани

Във врачанското село Костелово е извършено жестоко убийство на столичанин, който от 6 години заживял там. Престъплението се е случило преди дни, но чак сега се появява информация от прокуратурата.

По нищо не личи, че въпросната къща е арена на местопрестъпление, предават медиите.

Според съседката Цеца Иванова 3 дена обикаляли криминалисти, дознатели и полиция. От комшиите никой нито видял, нито чул нещо. Дори не им се видяло неестествено, че 60-годишният мъж не се е появявал от дни.

Единствено кмета Любомир Кръстев забелязал, че столичанина, който едва се предвижвал бил всеки ден на центъра пред очите му, а от няколко дни липсвал.

Мъжът бил открит мъртъв в къщата, която обитавал най-вероятно под наем. Помислили, че е починал от естествена смърт и полицията не извършила оглед. Но при аутопсията се установило, че е вследствие на убийство. А прокуратурата го определя като умишлено.

Кметът коментира така престъплението: Беше тих човек и не се забъркваше в конфликти. Нито се е карал с някой, нито се е сбил.”

Но имал само 1 недостатък, често посягал към алкохол. Убития дошъл в селото ненадейно преди шест години от столицата. Настанил се в имота на първия етаж, неясно как и защо. Съселяните му не знаят дали е бил под наем, но им направило впечатление, че софиянецът по 3 пъти на месец получавал пари с пощенски запис.

Кметът Кръстев разказва, че убитият си продал жилището в София и някой му пращал на три път по 100 лева. Хазаите му опразнили една стая със тоалетна, а те били комшии на въпросния човек, който му купил жилището. За което получил не малко пари.

От прокуратурата мълчат какъв е мотива за убийството. Местните  предполагат, че може да е пиянска свада с хазаите, или пък за неплатени вода и ток. Които му били спрени. Но може да е намесен и друг човек.

Възрастният мъж и сина му са задържани в ареста за седемдесет и два часа. По-младият заподозрян е направил самопризнания.  

Източник: Блиц