Младото момиче е загинало на място!

Съвсем младо, едва 19-годишно момиче, загина на място и то по време на излет. Гибелта на девойката е била мигновена и нищо не е било в състояние да се предприеме, съобщават от спасителната служба. Трагедията се е разиграла в планината, в района на връх Мальовица, където момичето е паднало от стръмни и високи скали.

Заедно с нея на похода са били и две момчета, които не са успели да направят нищо - всичко се случило за секунди, а двамата все още са в шок. Оказва се, че тримата и особено девойката, не са били предприели мерки за своята сигурност и екипировката им, както и облеклото, са били крайно неподходящи за тази част на планината.

Според спасителите става дума за сигурен нещастен инцидент, не може да се говори за насилствено бутане или убийство. Екипите, притекли се на сигнала, отново напомнят, че мястото е изключително рисково и опасно, затова не е нужна дори само екипировка, но и издръжливост и съответен опит в изкачването на върхове и оцеляване в планината.

"Надяваме се повече хора да си дадат сметка, че гората е красиво нещо, прелестно, но е и много опасна. Никой не може да хукне из нея ей така, безотговорно и да си мисли, че едва ли не е безсмъртен. Особено се отнася това за младежите, чиито родители винаги следва да знаят къде са и как са тръгнали", напомнят спасители.