Боян Расате отнася само глоба за погрома над офис на ЛГБТИ в центъра на столицата

Един от примерите, че има нещо гнило в нашата правосъдна система е случаят  с Боян Станков, известен като Боян Расате, който със свой отряд си позволи да нахлуе въоръжен в офис на ЛГБТИ и да го поломи, но не получи присъда от родната Темида.

Преди дни съдия от Софийския градски съд не издаде присъда на Боян Расате, защото счете, че националистът не е действал с показна дързост при този акт и че няма достатъчно доказателства да е ударил организаторката на джендър мероприятието г-ца Филипова. Съдът наложи само глоба на самозабравилия се насилник в размер на 3000 лева и отхвърли граждански иск от страна на битата Филипова за 4000 лева.

Боян Расате няма нито една осъдителна присъда

Тази оправдателна присъда дава нов шанс за участие на Боян Расате в политиката. Ако имаше наложено наказание от съда, той би отпаднал от кандидат-президентската надпревара. Задължително условие да бъдет допуснат до участие е чистото съдебно минало. Дори условнна присъда би секнала мераците на националиста да стане един ден държавен глава.

Според показанията на Расата той бил видял покана за джендър събитието във Фейсбук и решил да присъства, при което обаче бил посрещнат грубо от страна на организаторите.

Източник: „Уикенд“