Изненадващата смърт на Равил Маганов се оказа много противоречива

Странната смърт на топ-мениджъра в Лукойл се оказва голяма мистерия. От връзките с обществеността от корпорацията заявиха изненадващо, че Маганов е починал след сериозно боледуване.

Според официалните власти 67-годишният шеф на Съвета на директорите се е самоубил. Неговото тяло бе открито паднало от високите етажи на клиника в Москва на тротоара. Тогава първоначалната информация беше, че той е паднал мистериозно от прозореца. Открит е служител на болницата. Именно това противоречие подхранва различни слухове.

Той е приет в медицинското заведение със сериозен сърдечен пристъп. Докторите са диагностицирали и още един проблем – депресия, заради която му назначили терапия. Той е посетил болницата заедно с неговата съпруга, но в момента на смъртта му нея я е нямало вече там.

При разследването и огледа на болничната стая полицаите не са открили прощално писмо, в което да се сбогува с близките си и да посочва причините за фаталното решение. Там са открити единствено цигарите му.

Той работи в петролния гигант от почти 30 години, като застава на топ-мениджърската позиция през 2020-та година. Тогава той заема поста на починалия Валерий Грайфер.

Смята се, че именно по идея на Маганов е сегашното име на корпорацията – той е взаимствал първите букви от градовете Лангепас, Урай и Когалим.

Източник: blitz.bg