Столични полицаи задържаха трима души от активния криминален контингент, свързан с автокражби. Те са на възраст 49, 47 и 32 години и са арестувани в хода на спецоперация.

По данни на "24 часа" единият задържан е Даниел Димитров - Данчо Релето, който бе осъден като член на бандата за отвличания "Наглите". Другите двама са с прякори Софиянеца и Главата.

Един от тях опитал да избяга, при което се включили и служители на сектор "Специализирани тактически действия - Кобра" и отдел "Специализирани полицейски сили" при СДВР.

Задържаха Данчо Релето от „Наглите“ за кражби на коли

От прокуратурата съобщиха, че тримата са задържани за 72 часа и са им повдигнати обвинения.

При извършените претърсвания и изземвания от жилищата, обитавани от Релето, Софиянеца и Главата, са намерени технически устройства за привеждане в движение на автомобили, устройства тип "тапа" за заглушаване на GPS сигнали, както и регистрационни табели на МПС, използвани за транспортиране и укриване на отнетите автомобили. По време на разследването са установени три моторни превозни средства, които са били предмет на кражба.

Преди дни шестима души бяха задържани в момент на разкомплектоване на четири леки автомобила в сливенското село Гавраилово. Задържани са и други трима, сочени за преки извършители на кражбите на откраднатите коли.

Източник: dir.bg