Дългата ръка на Йоско Костинбродския личи в екзекуцията на Хрисимов

Изчезналият бандит Йоско Костинбродския е поръчал разстрела на кръвния си враг Хрисим Хрисимов – разкрива „България днес”. Според запознати това е една от версиите на разследващит, които нищят кървавото покушение срещу основния свидетел в делото срещу Йоско Костинбродския за убийството на Фатик през 2003 г. Тогава самият Хрисим Хрисимов подсигурил джипа, с който килърите изчезнали след стрелбата. Изданието припомня, че неизвестен килър надупчи с 8 куршума предателя на Йосковата банда Хрисимов в столичния кв. „Надежда” в четвъртък кам 23 ч. Секунди след като затворил нощния си клуб, Хрисимов бил застигнат от смъртоносните куршуми. Още през далечната 2003 г. Хрисим Хрисимов става свидетел на прокуратурата по разследването за убийството на Филип Найденов-Фатик. По това време ченгетата подозират бандата на Йоско Костинбродския за убийството на Фатик, както и за отвличането на сина на Венци Стефанов. По странно стечение на обстоятелствата, докато в спецсъда течеше делото срещу групата за мокри поръчки, ченгетата правеха втори оглед на мястото на убийството на Хрисимов. Процесът така и не тръгна заради болен адвокат на един от бандата.

[caption id="attachment_430888" align="alignleft" width="300"]Властите издирват Йоско Костинбродския Властите издирват Йоско Костинбродския[/caption]

Изданието припомня, че „Килърите” на Йоско Костинбродския се измъкнаха от случая с разстрела на Фатик заради липса на доказателства. Името на Хрисим обаче изскочи именно около този случай. Тогава се разбра, че той е човекът, наел къщата в Банкя, в която в джип Мерцедес бил открит десантен автомат Калашников. Предполага се, че с това оръжие е застрелян Фатик. Така Хрисим Хрисимов става свидетел на прокуратурата и се опитва да прехвърли цялата вина върху бандата на Йоско Костинбродския. Но става и мишена на „Килърите”. Хрисим Хрисимов в миналото е бил заподозрян за участие в убийството на Николай Иванов, собственик на бившия ресторант „Пчела” в София. В заведението тогава се намираше дясната ръка на Георги Илиев във ВИС-2 Николай Цветин. Появи се версия, че именно той е бил мишена на атентата, но погрешка е ликвидиран Николай Иванов – разяснява изданието.

Днес стана ясно, че за убийството на Хрисимов са арестувани синът на Йоско Костинбродския - Иван, и още трима души.