2 катастрофи в столицата са се случили  през миналата нощ. И двете са дело на жени, които са с установен алкохол при проверката на органите на реда. Единият инцидент се е случил в столичния квартал „Дружба”.

Шофьорката управлявала джип и направила катастрофа на кръстовище. Когато пристигнал екип на органите полицията  установила, че дамата е с 2,53 промила алкохол. Освен, че е в нетрезво състояние, тя шофирала и без документ  за управление. А при извършената проверка полицията отеазила, че нарушителката е проявила хулиганство. За което е била арестувана в 8-мо РПУ и ще й бъдат повдигнато обвинение, както следва  по този закон.

Другият инцидент е станал преди 00 часа. Жена и помляла в коли във „Факултета” в една от кварталните улички. Там веднага реагирали бесни роми, които наизскочили и започнали да й искат обяснения. Водачката видимо била в неадекватно състояние . Добре, че само след минута пристигнали  полицаите, които отървали шофьорката от саморазправа. И при нея се установили 2,73 промила алкохол и е задържана.

Разследванията продължават и по двата случая и се водят досъдебни производства. В цялата страна тече операция на МВР срещу дрогирани и употребили алкохол шофьори , но войната по пътищата продължава с пълна сила.