Десетки жалби срещу мнимата брокерка отлежават в канцелариите на МВР, потърпевшите се вдигат на бунт срещу строителя

Нагла схема присвоява събираните с много труд от студенти и техните родители левчета за наеми и покупка на апартаменти в Студентски град. Тарторката на заверата е старата познайница на полицията Анита Асенова Андонова. Тя се представя за брокер от известна агенция, с която няма нищо общо, и пуска обяви за отдаване под наем и покупка на апартаменти, стаи и гарсониери.

Внимание! Измамница завлича с наеми в блоковете на Цецо Барокото в Студентски град

Печената измамничка първоначално води кандидатите в няколко лъскави блокчета и им показва нови и отлично мебелирани апартаменти, за които иска четирицифрена сума под формата на стоп капаро. Надлежно представя изискуемите  документи за подпис, след което изчезва в дън земя и престава да си вдига телефона. Въпреки, че е перхидролено руса, често пъти Анита идвала на сгледите дегизирана с черни и червени перуки за да затрудни последващото си разпознаване.

Внимание! Измамница завлича с наеми в блоковете на Цецо Барокото в Студентски град - Снимка 2

За повече благовидност тя дори предоставяла ключ от капарираното жилище, но в момента на нанасяне пишман наемателите установяват, че ключът изобщо не е за въпросния апартамент, а често в него вече живеят други младежи, които добросъвестно са си платили наема на оригинална агенция. Жертвите, както се подразбира, са предимно скромни хорица от провинцията или млади-зелени студентчета, посъбрали някой лев от бригади в чужбина. Едва след като са дали парите, те осъзнават, че са парафирали абсолютно фалшиво споразумение, а личните данни на брокерката-фантом са измислени. Така дори да отидат в полицията, униформените остават с вързани ръце, защото нямат реални имена, ЕГН и паспортни данни.

Внимание! Измамница завлича с наеми в блоковете на Цецо Барокото в Студентски град - Снимка 3

Далаверата се вихри в блоковете на митичния Цветан Владимиров, по прякор Барокото, чиято фирма "Барокко" строи върху едни от най-апетитните терени в кампуса. По данни на потърпевшите, до момента Анита е присвоила над 100 000 лв. от изгорелите кандидат-купувачи. Ето как една от жертвите описва във Фейсбук фаталната си среща с Анита Асенова.

Младежът е успял да я заснеме със скрита камера и да разпространи фотоса в социалните мрежи. Запазваме оригиналния му изказ и правопис: "Привет, Искам да привлека вниманието ви към мним брокер, който публикува примамливи оферти на апартаменти, до които има достъп. След като клиентите харесат жилището, тя настоява да бъде заплатено стоп капаро (в моя случай) в размер на 2000 лв., като за него подписва документ с невярна в него информация. (представя се за служител на фирма, с която няма никакво отношение). Аз самия станах жертва на въпросната жена, която ми "продаде" апартамент.

Предприел съм всички законови мерки срещу нея, както и срещу нейните съучастници. При мен се представи под името Елеонора, но истинското й име е Анита. На срещата (което разбрах в по-късен етап) дойде с черна перука, което имаше за цел да заблуди по-натъшното разпознаване, но както е видно това не се увенча с особено голям успех. Надявам се този пост да предпази други потенциални жертви. Ако и вие сте били измамени от въпросната, не се колебайте да пишете", завършва авторът на сигнала. Жертвите на Анита Асенова стягат бунт пред сградите на Цецо Барокото, в които се вихри фалшивата брокерка.

Източник: mreja.bg