Прокуратурата подготвя обвинения във финансови далавери срещу още двама депутати от ДПС, освен Бисеров

Народните избраници от Движението за права и свободи Петър Ангелов и Щерьо Щерев уверено вървят по стъпките на своя колега Христо Бисеров и наближава моментът да им бъдат връчени обвинения за финансови далавери, съобщава НОВА ТВ. За разлика от бившия заместник на "хидроинженера", който навреме бе предупреден да се покрие, тези двамата още се натискат в депутатските кресла. Според „СЕГА“ прокуратурата има данни, че всеки от тях поотделно се е занимавал с финансови машинации, квалифицирани като участие в „организирана престъпна група“.

[caption id="attachment_261975" align="alignleft" width="300"]obvineni-deputati-dps Двамата депутати от ДПС, спипани във финансови далавери[/caption]

Спецпрокуратурата е по петите на Петър Ангелов още преди да стане депутат. Обвинението срещу него е за 4 млн. „спестени“ данъчни задължения и носи дата 28.03.2013. Въпреки това, или може би заради това, Ангелов е поставен на избираемо място в листите, за да брани „интересите на народа“. Организираната група, в която той участва, е използвала познатата схема с фиктивни сделки, за да избегне плащане на данъци към държавата.

Щерьо Щерев се сдобива с обвинение след изборите тази година. Няма информация, дали той е босът на организираната престъпна група, която използва фалшиви документи, за да превежда суми зад граница. Когато главният прокурор Сотир Цацаров поиска неговия имунитет в края на юни, Щерев изрази искрено недоумение и обяви, че сам ще се откаже, стига да са верни обвиненията, пише „Сега“.

Дали ще има продължение с обвинения към други депутати, засега прокуратурата мълчи. Заедно с Христо Бисеров, станаха вече трима народни представители от групата на ДПС с реални обвинения във финансови далавери, а това е достатъчно - който иска, да си направи съответните изводи.