МВР задържа телефонния измамник и 2 негови помощнички

Полицията задържа автор на престъпления, „ужилил“ гръцка пенсионерка с 30 000 евро. Той е приложил позната схема на т.нар. ало-измамници. Акцията на МВР е реализирана на 22-ри и 24-ти август, като се е провела в известната столица на ало-измамниците Ветово в русенско.

Действията на органите на реда са съвместно с гръцката Служба за защита на имуществото, клон град Солун. Случаят е влезнал в полезрението на служите след телефонна измама, извършена на 20-ти август, като е била приложена познатата схема – въвеждане в заблуждение, че спешно са необходими средства за операция на близък.

Жертва станала жена на възраст от град Солун, като успели да я въведат в заблуда и тя е приготвила и предала 30 000 евро, уж за да помогне на свой близък за нужната операция.

Малко след това гръцките власти са задържали българска на 67 години, която според тях има отношение към престъплението. При претърсването й са открити по-голямата част от сумата – 229 долара и 21 650 евро. След това във Ветово след сигнал от гръцките власти е задържан мъж на 40-годишна възраст. При провеждане на следствени действа е установена и още една жена, която е на 65 години и е помагач. И 3-те установени лица са с познати на полицията и с множество регистрации и присъди.

Източник: 24chasa.bg

Вижте колко смъкна наш ало-измамник от гръцка пенсионерка