Разследването показва, че спряганият за килър на Самоковеца Васил Качиков е бил  прострелян, както и Баретата с калашник

Точно месец след стрелбата по него, Васил Качиков казва, че знае кой го е поръчал, но чака полицията да си свърши работата. Неуспешното покушение срещу него е същия ден, когато се навършват 10 години от убийството на Косьо Самоковеца. През 2003г. холандецът Врекер получава 15 години за това, но после сочи за килър забягналия във Франция 23-годишен българин. Той е заловен с подправени документи и екстрадиран, обаче разследването у нас го оневинява, и днес известният в Сливен Васил Качиков – Дългия е сериозен мениджър във фирма за бързи кредити.

[caption id="attachment_262058" align="alignleft" width="300"]kachika Васил Качиков знае кой го е поръчал[/caption]

Чиста случайност – казва той пред ПИК, по повод на странното съвпадение с годишнината и добавя, че знае кой го е поръчал, но не иска да се меси в работата на полицията. Ако беше преди 10 години, досега сам да е решил проблема, но „лошото момче“ е вече отговорен бизнесмен и родител.

Има още странни подробности около атентата срещу него. Стреляно е с калашник, както и при стрелбата срещу Баретата. Разминава се със смъртта, понеже стъклопакетът на прозореца е подсилен с метални нишки, така само един куршум го уцелва, но не е фатално. Сякаш предусещайки нещо, точно в тази вечер Качиков е сам в къщи, а съпругата и дъщеря си е изпратил на село.

Това е втори неуспешен атентат срещу него. Преди 6 месеца за малко не е убит в центъра на Сливен от мутри на бившата групировка „Клуб 777“. Тогава обезоръжава нападателите и сам ги предава на властта. Не може да стрелят безнаказано, казва нароченият за килър на Самоковеца Васил Качиков пред ПИК, като споделя, че мрази мутрите и знае кой го е поръчал, но полицията трябва да се свърши работата, иначе...