Поредният крими кошмар в Северозападна България този път завърши с кончината на 59-годишния Борислав, когото всички в селото познават като честен и трудолюбив човек.

 

Според една от версиите мъжът имал нещастието да продаде бутилка ракия на четири деца, които след като глътнали от „огнената течност“, решили, че тя не става за пиене и му я върнали. Станала лека разправия и се стигнало до момент, в който човекът бил ударен с предмет по главата. Последвала серия от ритници по цялото тяло.

 

Според друга хипотеза Борислав Борисов е бил нападнат на 1 януари от четирима цигани, които влезли в дома му, за да искат ракия, но той им отказал. Очевидно размислили, тийнейджърите на възраст от 15 до 17 г. бутнали оградата му, нахлули в двора му и го пребили. Безжизненото тяло на Борислав било забелязано от съседите му едва на 2 януари. Повиканите полицаи констатирали, че той е удрян многократно в лицето с твърд предмет. И двете му челюсти били счупени.

 

Ужасяващи разкрития за убийството, извършено от деца за шише ракия

Кметът на селото Венизел Флоров отбелязва, че местните хора са изключително наплашени от трагедията. Непрекъснато се питали кой ще е следващият убит. Подчертава, че убитият никога не е бил конфликтна личност, не е участвал в спорове и никога не е пиянствал. Изкарвал месеца с едва 54 лв. – сума, която получавал по програма за 4-часов работен ден. Въпреки това никога не се оплаквал. От общината му давали и дърва всяка есен, а на обяд получавал топла храна от социалния патронаж.

 

Флоров няма идея как се е стигнало до ситуацията и какво точно се е случило преди това. Факт е обаче, че в селото вече има напрежение. Хората са притеснени най-вече от това, че убийството е причинено от деца. Най-много се страхуват по-възрастните и самотно живеещи. Според мълвата месните организират подписка за изселване на семействата на момчетата. При сериозна гражданска инициатива може да се случи и това.

 

Задържаните младежи били известни с това, че по цял ден обикаляли изоставени къщи в района на Гъмзово и търсели какво да откраднат, за да го продадат. Плячката обаче ставала все по-трудна, защото и други бандити търсели изоставени вещи, дрехи, черна и бяла техника. Част от родителите на цингинетата били на гурбет в чужбина и те били поверени на бабите и дядовците, които не можели да ги контролират.

 

Официално трябвало да посещават училище, но дали са ходили, никой не може да каже. Чакали автобуса на спирката и се качвали, но къде слизали, остава загадка. Те са хващани и за кражби на чужд инвентар. Понякога през една къща минават няколко банди. Поради тази причина някои домакинства вече са поставили видеокамери на домовете си.

 

Флоров посочи, че убийство в Гъмзово не е имало от 54 години и използва възможността да благодари на полицията и разследващите. Местните жители настояват малките убийци да получат максимални присъди. Ядосват се, че държавниците се сещат за тях само по избори.

Източник: Уикенд