Оказва се, че 44-годишният изверг Симо Касабов, който преби жена си Димитрия с тенис ракета и я прати да бере душа в болницата, е с тежки комплекси за малоценност. Това сочат психиатри. 

Те разкриват, че иначе изглеждащият в добра физическа форма имал системни проблеми с потентността. Причина за болезнената му ревност и агресия е убеждението, че не е постигнал нищо сам в живота си. за капак бил убеден, че размерът на половото му достойнство е недостатъчен, а подсъзнателният му страх Димитрия да не го унижи, разказвайки за проблемите им в леглото пред чужди хора, го кара да се превърне от любящ мъж в същински тиранин.

Този път властите са принудени да си изпълнят задълженията, предвид че съпругата му Димитрия се размина на косъм от смъртта в резултат на тежките травми. След като Симо Касабов бе арестуван, му бяха повдигнати обвинения за нанасяне на тежка телесна повреда в условия на домашно насилие, прилагано системно. Грози го наказание до 15 години лишаване от свобода. 

Психолози посочват, че причината за агресията на Симо е подсъзнателното му неудовлетворение и бунт, че е просто маша в ръцете на властния си баща. Макар да го играе голям бизнесмен, реално той не е постигнал нищо в живота си. Дори семейното жилище е собственост на баща му Лилко Касабов. Симо е само момче за всичко, длъжно да изпълнява безропотно, дадените от баща му указания. Смята се, че Симо е бил тормозен от баща си в детските му години.

Основната роля на Симо Касабов е на куриер и свръзка с политическите приятели на баща му. 
Макар и неизвестен публично, Лилко се оказва свързан с куп известни политици и обръчите около тях. Осветените вече в медиите връзки с Цветан Цветанов и пловдивския кмет Здравко Димитров, са само малка част от тях, разкриват запознати. 

Бизнес възходът на Лилко започва още в първите години на демокрацията. По неведоми пътища роденият в забутаното доспатско село Змеица успява да се забърка в схема с невърнати кредити към фалиралата „Минералбанк“. Името му се появява в списъците с кредитните милионери, проверявани от Комисията по досиетата, но документи за агентурно минало не са открити. 

В последствие Лило Касабов успява да стане съдружник във фирма „Виденица-2004“, която през годините печели договори за милиони за ремонти и строителство от община Борино. Там Касабов е наследен от Невредин Кючук, шурей на ДПС лидера Мустафа Карадайъ. 
От 2007 Касабов е няколко мандата общински съветник в Доспат – отначало от ДПС, а след това от формацията на енергийния олигарх.

Към днешна дата Лилко Касабов се занимава основно с добив и търговия на дърва. Чрез една от фирмите си „Екоуудс“ има цех за пелети, където управител е финансистката Маргарита Барова, за която се твърди, че е сред най-доверените лица на прочулия се по времето на правителството на Иван Костов олигарх Славчо Христов. 
  
През последните години Лилко Касабов става един от учредителите на партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. 
На практика обаче баща и син Касабови и до днес не са изгубили контактите си в партията на 
Бойко Борисов като в ролята на посредник отново е биячът Симо. 

Той е един от най-близките хора до пловдивския кмет Здравко Димитров. Двамата се срещат на официални и неофициални събития почти ежедневно. Често се води и в автомобилите на градоначалника. Близостта им не е случайна, тъй като Симо Касабов е сред най-активните участници в предизборната кампания на Здравко Димитров на местните избори през 2019 г. 

Според твърденията именно през Касабов е минавало неофициалното финансиране от известни бизнесмени, с чиито пари масово са пазарувани цигански гласове. Някои дори го определят като един от касиерите на Зико. 
Хора от града твърдят, че в замяна на получените спонсорства, фирма на Симо Касабов се гласи да реализира някой от задаващите се проекти за стотици милиони на общината.
Източник: Уикенд 
 

Ужасяващи разкрития за изверга Симо Касабов, който преби жена си с тенис ракета