Тежкото ПТП е станало рано сутринта в София

Пореден тежък инцидент беляза новинарските хроники днес. По информация на МВР един човек е загинал, като след катастрофата колата се запалва, а шофьорът е издъхнал по път за болницата.

Ужасът по пътищата няма край: Колата изгоря, а шофьорът загина при тежка катастрофа

Свидетел на катастрофата, който се е опитал да помогне и да изгаси автомобила твърди, че има разпилени части на повече от 100 метра от катастрофата.

Сигналът е получен в извънредните служби малко преди 7 часа тази сутрин, като колата вероятно се е движела доста бързо, губи управление и се удря в пасарелка, след което се запалва. Шофьорът остава заклещен между ламарините.

BMW-то е изгоряло до основи, шофирано е от 30 годишен водач. Колата се е разцепила на две след удара.

Към мястото веднага са насочени спасителни екипи от Бърза помощ, пожарна и полиция, които са успели да обезопасят периметъра, изгасили са пожара, а водачът веднага е транспортиран към болница, но почива по пътя.

За момента няма информация дали друга кола има отношение към катастрофата, както и дали водачът е бил по влияние на алкохол или наркотични вещества.

Черната статистика от последните дни няма край, дали не е необходимо властите вече да се намесят по-решително за предотвратяване на тежките инциденти.

Припомняме, че именно за борба с пътния травматизъм от 2019 действа нова агенция - Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Източник: Дир