Убийците на Стоян Балтов може да получат по-тежки присъди заради деянието си

Убийците на Стоян Балтов отново се изправят пред съда в понеделник. Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов ще отговарят отново за деянието си след като от съдебната институция прецениха, че младежите не са получили достатъчно строги присъди на първоначалната инстанция за убийството, което, според българските закони, е класифицирано като най-тежкото престъпление.

[caption id="attachment_404102" align="alignleft" width="300"]Убийците на Стоян Балтов се изправят отново пред съда Убийците на Стоян Балтов се изправят отново пред съда[/caption]

Заради това съдът ще разгледа отново делото на убийците на Стоян Балтов, които са изправени пред опасността да останат в затвора до края на живота си при това без право на обжалване. Припомняме ви, че тримата младежи са обвинени, че на 5 декември 2008 година са причинили смъртта на студента по медицина Стоян Балтов след като са му нанесли жесток побой пред столичната дискотека "Амнезия".

На първа инстанция през месец юли миналата година Александър и Светлозар получиха по 18 години затвор, докато Вили Георгиев беше оправдан, тъй като според доказателствата той е нанесъл само един удар по Балтов и то по рамото, който не би могъл да е смъртоносен. Тогава от прокуратурата поискаха по 20 години затвор за тримата, припомнят от ПИК.