Убийцата на Александра сама е поискала да остане в затвора, уплашена от вендета срещу нея заради смъртта на детенцето

Убийцата на Александра от Поморие се бои от отмъщението на близките на жертвата си. Атанаска Георгиева сама е поискала от органите на реда да я задържат в ареста, тъй като се страхува от вендета срещу нея в Поморие. Източници от следствието потвърдиха това минути, след като беше разгледана мярката за неотклонение на убийцата на Александра.

[caption id="attachment_405466" align="alignleft" width="300"]Атанаска Георгиева се бои от вендета Атанаска Георгиева се бои от вендета[/caption]

Пред органите на реда Георгиева не е скрила страховете си, че семейството на жертвата й ще се опита да въздаде справедливост преди законът да се е намесил. Убийцата беше докарана със строга охрана в съда в Бургас, където от прокуратурата поискаха да й бъде наложено най-тежкото, според българското законодателство, наказание - доживотен затвор без право на замяна.

Основният мотив на обвинението е жестокостта на престъплението и факта, че то е извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Припомняме ви, че убийцата на Александра от Поморие направи пълни самопризнания за кървавото си деяние. По думите й тя нахлузила найлонова торба на главата на момиченцето и го задушила след като малката Алекс обидила сина й, че е грозен, предават от БЛИЦ.