Михаил Жизневский е напуснал родния си дом в Беларус през 2005, от тогава никой не бил чувал за него

Михаил Жизневский, който загина по време на сблъсъците между протестиращи и жандармерия в Украйна, е бил обявен за издирване още преди 8 години. През 2005, на 11 септември, 25-годишният Михаил, който тогава е бил едва на 17, напуснал родния си дом в Беларус и повече не се завърнал.

[caption id="attachment_263796" align="alignright" width="225"]Предполага се, че това е убитият Михаил Предполага се, че това е убитият Михаил[/caption]

Родителите му са родом от Гомел, Беларус. Семейството му нямало никакви вести от него до днес, когато от медиите научили, че синът им е загинал по време на протестите в украинската столица. Близките му разкриха, че в семейството никога не е имало разбирателство и самият той изобщо не обичал да общува с никой от тях. Това е и причината да ги напусне без да се обади изобщо.

Михаил упорито прикривал следите си, използвайки фалшиви имена . Най-често се представял като Алексей. През 2012 обаче все пак отишъл в полицията в Украйна, за да подаде документи и да обяви, че е жив и здрав. Той бил категоричен, че не желае да се връща в родината си. В Украйна Михаил се присъединил към националистическата организация УНА-УНСО - крайно дясна партия с националистически убеждения, предават от БЛИЦ.