Истината за смъртта на Джон Кенеди, извършителят на убийството проговори

Истината за смъртта на Джон Кенеди излезе наяве. Наемен убиец даде интервю пред известен режисьор и обвини мафията и ЦРУ в покушение срещу президента. Джеймс Файлс е на 72 години и е наемен убиец на мафията от Чикаго. Освен това е и ветеран от Виетнамската война, който твърди, че е произвел изстрела, убил през 1963 г.  в Далас тогавашният американски президент Джон Ф. Кенеди. Изявленията на Джеймс Файлс, който скоро би трябвало да бъде освободен от затвора, където пребивава последните 36 години, са записани по време на затворнически разговори и са се превърнали в интернет сензация от момента, когато бяха публикувани от холандския режисьор Вим Данкбаар. Дългогодишният затворник твърди, че именно той е убил президента Кенеди на 22 ноември в Далас. Сега ЦРУ и други американски тайни служби са буквално в ужас от поредната вълна конспиративни теории, след като Файлс се е самообявил за извършител на атентата. Наемният убиец твърди, че е съществувал таен договор между мафията и ЦРУ за убийството на Джон Кенеди. И заради тези си твърдения може да бъде призован да даде показания във Вашингтон.

Предателството

Джеймс, който иначе е ветеран от войната във Виетнам, е бил част от екипа на ЦРУ, обучаващ военни за тайна инвазия в Залива, по време на войната в Куба, през 1961 година. Мнозина не били доволни от решението на президента да отмени тази операция и то точно, когато светът е бил на ръба на ядрена война. ЦРУ се се бояли, че държавният глава ще закрие агенцията. Междувременно, бившия съратник на Лий Харви Осуалд - ​​Джеймс Файлс напуска армията и се присъединява към престъпниците в Чикаго,  ставайки дясна ръка на боса Чарлз Николети. Файлс твърди, че си партнирал с бившия морски пехотинец Лий Харви Осуалд и заедно са планирали всичко. В деня на убийството, рано сутринта, Файлс се присъединил към своя шеф Николети, който ангажирал като снайперист мафиота Джони Ръсел, разполагайки го в сградата Далтекс, в близост до архива на книги. Той самият поел ролята на резервен стрелец. Неговата задача била да застреля Кенеди, ако не бъде улучен, когато шествието се появи на хоризонта. "Изстрелях само един куршум. И го улучих", казва Файлс пред режисьора Данкбаар. [caption id="attachment_462323" align="aligncenter" width="573"]Убиецът на Джон Кенеди проговори за смъртта му Убиецът на Джон Кенеди проговори за смъртта му[/caption] Според полицейското разследване Лий Осуалд е улучил Джон Кенеди с изстрел ​​от архива. Той отрича, че е убиецът, но никога не стига до съдебна зала, тъй като е убит от собственика на нощен клуб, Джак Руби. kenedi 3

Разкритията

Британският експерт по убийствата - Матю Смит, казва, че в атентата са участвали двама стрелци. "Няма никакво съмнение, че ЦРУ е замесено в убийството", уверен е той. kenedi 4 Мафиотският бос Сам Джанкана е убит през 1975 г., непосредствено преди да свидетелства за спогодбата между мафията и ЦРУ, и за това, как заедно е трябвало да убият Фидел Кастро. Убит е и Чарлз Николети. "Записани са цели часове, прекарани в интервюта с Джеймс Файлс. Вярвам в неговата история. Той ми даде изключително точен отчет за това какво се е случило, и ми даде конкретни имена на хора от ЦРУ", казва режисьорът Данкбаар, който смята да заснеме филм за убийството на Джон Кенеди.