Не се изключва и най-лошото

Три са основните версии, по които работят полицейските власти по случая с изчезналата Стоянка Дудекова от Карлово, която бе обявена за общонационално издирване.

Разследващите проверяват дали не се укрива някъде, дали не е отвлечена и допускат, че не е изключено да се е случило и най-лошото. На този етап от разследването обаче не може да се изключи нито една от версиите, нито пък да се каже нещо конкретно. Липсват каквито и да било следи, които биха могли да насочат разследващите в определена посока. За момента няма и заподозрени, отбелязва на страниците си вестник „Монитор”.

[caption id="attachment_405640" align="alignleft" width="300"]Не е изключено Стоянка да е била убита Не е изключено Стоянка да е била убита[/caption]

Припомняме, че 48-годишната Стоянка Дудекова е излязла от дома си на ул. „Васил Караиванов” в Карлово в ранните сутрешни часове на 26 март. Тя трябвало да застъпи първа смяна на работното си място. Стоянка излязла от дома си около 4 часа, а 30-тина минути по-късно, служебният автобус е трябвало да я вземе от една от спирките в града. Тя обаче не била на спирката и оттогава следите й се губят. Разследващите са подложили на разпит всички роднини и приятели на Стоянка. Разпитан е и бившият й съпруг, който твърдял, че не знае нищо.

Запознати твърдят, че няколко седмици преди изчезването й не давала никакъв признак, че възнамерява да замине на някъде. След развода се грижела за двете си деца и дори сменила работата си. Няма заеми, не е ясно да е имала конфликти или да са й били отправяни заплахи, твърдят от полицията. Няма данни и да е страдала от някоя нелечима болест и не са ясни причини, които да я подтикнат да посегне сама на живота си. Официално Стоянка не е напуснала страната, сочи проверка в регистрите на граничните служби. Така била отхвърлена и версията, че е заминала да работи в Гърция, без да предупреди никого.

Стоянка Дудекова се развела с бившия си съпруг Веселин Божилов преди по-малко от половин година след 18-годишен брак. До развода жената работела във фирмения магазин за авточасти. След като останала сама с двете си деца обаче, тя си намерила работа в Индустриалната зона на Карлово, пише pik.bg.