Трагедията в Лясковец не беше отразена от Росен Плевнелиев, това разяри Богомил Бонев

Трагедията в Лясковец беше подмината с мълчание от Росен Плевнелиев. Държавният глава се качи на трибуната в парламента малко по-рано днес, от където прочете специално подготвения си за целта текст за предстоящите европейски избори. Президентът не обели и дума за трагедията в Лясковец, при която загина полицай, а трима други бяха ранени.

[caption id="attachment_379248" align="alignleft" width="300"]Трагедията в Лясковец подмината от Росен Плевнелиев Трагедията в Лясковец подмината от Росен Плевнелиев[/caption]

Въпреки случилото се обаче Росен Плевнелиев не показа никаква реакция и отношение в парламента. Това събуди недоумение не само в обикновените граждани, ами и в хора от политическия живот на страната. Най-остро реагира Богомил Бонев, който беше министър на вътрешните работи по времето на кабинета, оглавяван от Иван Костов.

Бонев използва личния си профил във Фейсбук, за да се обърне директно към Плевнелиев, питайки го с каква цел е бил в Народното събрание. Бонев дори сравни държавния ни глава с лудия мъж от Лясковец, който стреля по полицаите, видяха от ПИК.

Припомняме ви, че рано тази сутрин в Лясковец се разигра истински екшън след като местният жител Петко Савов откри огън по полицаи и уби един и рани други трима. Полицаите са искали да обезвредят мъжа, който заплашвал, че ще започне да стреля по децата от училището.