Неблагоприятният ход от страна на музикалния магнат дойде, след като голямото жури му повдигна обвинение, съобщава изданието.

Към момента официалните обвинения срещу Диди са запечатани, а обвиненията, които са станали причина за ареста му, все още не са обявени. Въпреки това Марк Агнифило, адвокат, който представлява проблемния музикант, заяви, че според него той е обвинен в рекет и трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Юридическият екип на звездата изрази разочарованието си от решението за съдебно преследване срещу клиента им в подробно изявление, като подчерта, че той е сътрудничил по време на разследването, което включва и доброволното му преместване в Ню Йорк миналата седмица.

В изявлението си адвокатите описват Деди като „музикална икона, самостоятелен предприемач, любящ семеен мъж и доказан филантроп, който е прекарал последните 30 години в изграждането на империя, обожавайки децата си и работейки за издигането на черната общност“.

Адвокатите, които го представляват, признават недостатъците му, но отричат, че е престъпник.

Междувременно Дамиан Уилямс, прокурор на Южния окръг на Ню Йорк, заяви в изявление, публикувано в X в понеделник, че очакват да пристъпят към разпечатване на обвинителния акт срещу Деди на сутринта, след което ще имат какво да кажат.

 

Източник: msn.com