Представяме Ви историята на една майка, която търси момиченцето си, отвлечено от бащата. Зорница Лазарова е майка на почти 2-годишно дете, като от 23.05 не е виждала дъщеря си. „Тя се казва Савина и е много добро и жизнерадостно момиченце, обича да си играе навън и е свикнала да бъде сред природата“, казва Зорница. 

 

Зорница Лазарова разказва историята по отвличането на детето й. „От година и половина съм разделена с бащата на детето ми - Светослав Георгиев, като причината за раздялата беше домашен тормоз. След като се разделихме имаше дело по този случай, което е отсъдено в моя полза“, казва Лазарова.  „Аз и детето ми се върнахме и заживяваме в родния дом на моята майка в град Китен. В период от година и половина бащата на дъщеря ми я е виждал точно два пъти. През цялото време той не ми помогна с нищо за нейното отглеждане.“, уточнява Зорница.

 

„На 18.05. пристигнахме със Савина в град София за поредното дело. На 23.05 излязохме заедно с бащата на детето ми - Светослав Георгиев и неговата майка - Светла Кирилова Георгиева на детска площадка близо до техния дом. Тогава бях подмамена и ми бе отвлечено вниманието за секунди от неговата майка, а Светослав взе детето и изчезна. Повече не ги видях“, споделя Зорница Лазарова.

Зорница веднага подава сигнал на 112, като от 23.05. търси помощ от всички институции -  полиция, прокуратура и закрила на детето, но установява, че те са безсилни и имат ограничени правомощия.

„На 11.06. 2024 г. се проведе дело за привременни мерки, отсъдено в моя полза. Дори и след решение на съда Светослав отказва да върне детето. След множество сигнали по всички институции вече съм отчаяна, че не мога отново да прегърна дъщеря си“, казва Зорница Лазарова.

На 12.06. полицията установява, че детето е заведено някъде от бабата. Бащата Светослав Георгиев се заключил в апартамента си и не отваря на никого. Пуснал е служители от криминална полиция, като пред тях е звъннал на видео да видят, че детето е с майка му. Светослав Георгиев казва, че детето е с баба си Светла Кирилова Георгиева в Елена.

 

„И Светослав и майка му отказват да върнат Савина при мен, както и да спазят съдебното решение. Обръщам се към българското общество! Моля, помогнете ми отново да прегърна детенцето си“, апелира Зорница.

Детето е обявено за издирване. Полицията работи по случая. 

Източник: skandal.bg, crimesbg.com