Десет години след разстрела на Жоро Илиев свидетел проговори за фаталния ден

Свидетел на кървавата драма, при която загина Жоро Илиев, проговори. Преди 10 години един от най-могъщите българи намери смъртта си пред любимото си заведение в Слънчев бряг. Жоро Илиев беше пронизан с куршум в сърцето.

Появи се свидетел, който е бил до Жоро Илиев във фаталния миг. Млад мъж, пожелал анонимност, сподели пред ПИК, че атентатът срещу висаджията се е разиграл пред очите му.

Тогава свидетелят на убийството е бил на 16 години и работел като продавач на царевица в Слънчев бряг. Във фаталния ден той получил предложение от добре облечен господин да заработи сто лева за няколко часа.

[caption id="attachment_444955" align="alignright" width="300"]Жоро Илиев Жоро Илиев беше убит с куршум в сърцето[/caption]

Бизнесменът предложил на продавача почасов ангажимент в любимото заведение на Жоро Илиев.

Единственото, което трябвало да прави младежа, е да  сервира на питиета на клиентите от определена маса.Младежът приел предложението.

Убийството на Жоро Илиев се разиграло буквално пред очите му. Сервитьорът разказа, че изведнъж чул изстрели. Обръщайки се, той видял зад себе си мъж, облян в кръв, който лежал на земята.

Уплашен от случилото се, младежът побегнал от заведението, без дори да потърси обещаните пари.

Очевидецът на убийството на един от най-влиятелните българи заяви, че и до ден днешен за него остава загадка кой е господинът, който го е наел на работа, пише ПИК.

Убийството на Жоро Илиев остава обгърнато в мистерия. Преди няколко месеца полицията обяви, че той е бил поръчан от Райко Кръвта. Случайно или не, бандитът от Перник намери смъртта след малко повече от месец, след като Жоро Илиев беше убит.

Предполага се, че висаджията е бил ликвидиран с цел лично отмъщение. Въпреки противоречивите версии, причината за неговата смърт и тази на брат му остава неясна. Наскоро се появиха слухове, че именно Главния е поръчал брат си, тъй като е искал да заеме неговото място в империята ВИС.