Любомир Яков получи присъдата си за заплахите срещу Борисов и Митева!

Затвор! Килия при първоначален дори строг режим. Това получи днес Любомир Яков, едва на 26 години, който отправи няколко заплахи срещу екс премиера Борисов и Ива Митева. Помним, че той първо отправи заплахата си към човека от Банкя, после взе страха на Ива Митева, а след това отново атакува вербално Борисов.

Магистратите днес решиха, че явно Любчо е особено опасен за държавата и хората като му присъдиха не условна, а ефективна присъда от цели седем месеца и петнайсет дни, които той ще излежи, търкайки наровете на пандиза. През първата част от наказанието му дори ще лежи при строг режим.

Самият Любомир си е признал вината и не е отричал за заплахите, които е изпращал в нета чрез мейли и други съобщения. След първата заплаха Яков беше осъден на общополезен труд и на пробация, но след като реши да повтори заканите си, вече наказанието му е ефективно.

Реакциите в нета са доста противоречиви като болшинството потребители смятат, че не Любо е заплахата, а реални изверги, оставяни на свобода или пускани условно. "Но този е удобен за жертвено агне и с него ще си измият ръцете, че уж много работят. Цялата ни е такава в тая държава", негодуват в мрежите.