Семейството е постъпило адски безотговорно!

Неистов ужас се разигра в Несебър на Южния плаж около привечер вчера, когато въпреки вдигнатия червен флаг и бурните вълни в морето, мъж и жена решават, че ще плуват. Спасителите вече са си били тръгнали, защото работното им време е свършило. Двамата безразсъдници влизат във водата, но почти веднага вълните ги повличат и започват да се давят.

Вижда ги пръв служител от плажната школа по сърф и моментално се хвърля да помага. Водата обаче повлича и него, при което човекът също започва да се дави. Спасението, което е буквално чудо, идва от факта, че спасителите, които са си тръгнали от работа, са имали среща в заведението на плажа и се връщат там, за да се отдадат на сладки приказки.

Вместо това те стават свидетели на битката да живот на давещите се и веднага се притичат да им помогнат. Цели осем спасители се хвърлят в бурните морски вълни, за да спасят хората и първа е извадена жива жената. После спасителите се връщат и за двамата мъже, които също са невредими и определено трябва да дадат курбан за спасението си.

"Безспорно е подвиг това, което направиха тези момчета, спасителите, включително и учителя по сърф. А за постъпката на двамата безумци няма какво да говорим. Да влезеш в бурното море, при ясна забрана, червен флаг и липса на спасители на плажа, това е не просто безотговорно, а престъпление. Наясно ли са колко души можеха да загинат заради тъпотията им?!", бесни са жители на Несебър.