Взел е и заложници

Продължава драмата с психопата-убиец в Лясковец.

Според последната информация по случая, 53-годишният Петко Савов е минирал района около дома си. Той самият се е барикадирал на първия етаж на къщата, в която живее заедно с майка си, а на втория етаж е взел за заложници майка с дете. Специалисти коментират, че ситуацията е много тежка. Преди малко в градчето пристигнаха и представители на Отряда за борба с тероризма. Очаква се всеки момент баретите да щурмуват къщата на Савов.

[caption id="attachment_379202" align="alignleft" width="300"]Психопатът от Лясковец е взел и заложници Психопатът от Лясковец е взел и заложници[/caption]

Припомняме, че рано тази сутрин по време на спецакцията, психопатът уби един от спецполицаите, а други двама или трима (информацията е доста разнородна) са тежко пострадали. По случая са ангажирани и четирима от психолозите на МВР, които продължават да водят преговори. На този етап обаче преговорите вървят безуспешно и преговарящите не са постигнали никакъв напредък. Всички съседи на Савов са били евакуирани по-рано днес. В района на училището не са допуснати деца, директорът е обявил рано тази сутрин денят за неучебен, предвид сложната ситуация, представляваща заплаха за живота им.

Представителите на различни медии, които се намират в Лясковец се намират в радиус на не по-малко от 1 000 метра от къщата на Савов. Новоизлюпеният политик Николай Бареков отново се опита да яхне вълната като заяви, че ще поиска оставката на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев заради създалата се тежка ситуация в Лясковец. Преди броени минути край журналистите премина кола с възрастна жена, което стана повод за слухове, че това е майката на психопата Петко Савов, която е била освободена. Информацията все още не е потвърдена официално.

По-рано криминалният психолог Росен Йорданов обяви категорично, че до убийството на спецполицая и раняването на други трима, се е стигнало заради неадекватната реакция на МВР. Той подчертава, че жертвата и ранените са сигурен знак, че не е действано така, както трябва и допълни, че заплахите от Савов са отправяни от доста време, училищният директор е подал жалба в полицията още на 20 февруари, но въпреки това не са били взети никакви мерки, пише Блиц.