Пернишкият наркобарон Стоян Кръстев-Драгановеца спретнал нов канал за хероин от Турция към Западна Европа

Пернишкият бандит Стоян Кръстев, по прягор Драгановеца, отново е в бизнеса с дрога. Източник на изданието от вътрешното министерство в Перник  докладва, че разбойникът е успял да прокара нов канал за хероин от Турция към Германия и Франция с логистичната подкрепа на своите авери кюрди.

Стоян Драгановеца се върна към дрогата

Службите разследват връзката на Драгановеца с курдски банди, които му доставяли „сиво злато“ на консигнация. Изгодната сделка станала факт заради над 20-годишното приятелство на пернишкия бандит с тузове от кюрдската мафия. По силата на договорката Кръстев взимал дрогата, без да я плаща, изнасял я в посока Германия и Франция и след като инкасирал печалбата, се разплащал със своите доставчици в Турция. По непотвърдена информация спецслужбите разследват незаконна наркотърговия за около 50 кг хероин на всеки 6 месеца.

В началото на 2018 г. Стоян Драгановеца бе осъден на 8 години затвор и 100 хил. лева глоба за участие в същата схема с трафик на хероин от Турция в България. Присъдата му бе наложена след одобрено споразумение с прокуратурата.

Отделно от това пернишкият бандит е разследван и за незаконна лихварска дейност. Срещу него има подадени жалби от хора, загубили имотите си заради дълг от 1000 лева.

Източник: „Уикенд“